Έως 29 ετών και άνεργος: Πιάστε την ευκαιρία από τα μαλλιά!

Μάθετε για το πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας»

Είστε νέος 18 έως 29 ετών και άνεργος. Πιάστε την ευκαιρία από τα μαλλιά!

Η δράση του υπουργείου Εργασίας «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Άνεργους Νέους» δίνει ευκαιρίες απασχόλησης για 35.000 νέους στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τους νέους.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, το πρόγραμμα θα διακρίνεται σε 3 φάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές ανάγκες των άν��ργων νέων, ανάλογα με το εκπαιδευτικό τους επίπεδο.

Ειδικότερα:

α) θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης,

β) θα τοποθετηθούν για πρακτική άσκηση διάρκειας πέντε μηνών (500 ώρες) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με παράλληλη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και υποστήριξης και

γ) με το πέρας της πρακτικής άσκησης θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθό και ασφάλιση, τουλάχιστον για ένα έτος (σημειώνεται ότι οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα επιχειρήσεις ΔΕΝ επιτρέπεται να προβούν σε καμία μείωση προσωπικού κατά τη διάρκεια της υλοποί¬ησης του προγράμματος).

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Σύμφωνα με το υπουργείο, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι νέοι από 18 έως 29 ετών, που πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Α. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΑΤΕΙ», απαιτείται να έχουν i) πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωση περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης από το ΑΕΙ ή το ΑΤΕΙ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ii) να έχουν γεννηθεί από 1.1.1983 μέχρι 31.12.95 καθώς και iii) να είναι εγγεγραμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ. Δικαίωμα συμμετοχής επίσης έχουν και όσοι συμμετέχουν σε Επαγγελματικά Επιμελητήρια/ Ενώσεις.

Β. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» απαιτ��ίται i) να έχουν γεννηθεί από 1.1.1983 μέχρι 31.12.95, καθώς και ii) να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Πως και που υποβάλλετε αίτηση

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής και των δικαιολογητικών θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ειδικής ιστοσελίδας που έχει δημιουργηθεί για το πρόγραμμα (http://www.voucher.gov.gr), ενώ για να εξασφαλιστεί ο αδιάβλητος χαρακτήρας της διαδικασίας, η βαθμολόγηση θα γίνεται αυτοματοποιημένα.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου 2013 και θα λήξει στις 22 Μαΐου 2013, ενώ από αύριο, 2 Απριλίου 2013, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης στις ιστοσελίδες http://www.ypakp.gr/, http://www.epanad.gov.gr/, http://www.eye-ekt.gr/.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον αριθμό 800 11 44444 τόσο για τυχόν απορίες όσο και για επίλυση θεμάτων που ενδεχομένως ανακύψουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top