ΒΟΜΒΑ: Συγγενής του Αναστασιάδη έβγαλε 21 εκατ. ευρώ λίγο πριν το «κούρεμα» των καταθέσεων

Πόλεμος αλληλοκατηγοριών στην Κύπρο για το νέο σκάνδαλο

​Πολιτικό σεισμό και λαϊκή οργή έχει προκαλέσει στην Κύπρο, η αποκάλυψη με στοιχεία για εκροή καταθέσεων, πριν το κρίσιμο Εurogroup της 15ης Μαρτίου, από εταιρεία που έχει συγγενικές σχέσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, της εφημερίδας «Χαραυγή» η εταιρεία Loutsios & Sons ltd ιδιοκτησίας του πατέρα του γαμπρού του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, φέρεται να έβγαλε από την Κύπρο μεγάλο χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 21 εκατ. ευρώ και να τα έστειλε στο Λονδίνο λίγο πριν την απόφαση για το κούρεμα.

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η εφημερίδα με τίτλο «Αμείλικτα ερωτήματα» παρουσιάζει το σχετικό έγγραφο από τη Λαϊκή Τράπεζα.

ΑΚΕΛ: Δ��ερεύνηση ΤΩΡΑ!

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ όπου μέσω του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Σταύρου Ευαγόρου δήλωσε «εξ αγχιστείας συγγενείς του Προέδρου Αναστασιάδη φέρονται να μετακίνησαν προς διάφορες κατευθύνσεις δεκάδες εκατομμύρια ευρώ παραμονή της συμφωνίας για κούρεμα των καταθέσεων»

Το ΑΚΕΛ ζητά από τη νεοδιορισθείσα ερευνητική επιτροπή να διερευνήσει σε βάθος τις συγκεκριμένες καταγγελίες.

Αναστασιάδης: Κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν

Ανακοίνωση όμως εξέδωσε και ο κος Αναστασιάδης, ο οποίος υποστηρίζει πως κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν όσους φέρουν πραγματική ευθύνη για τη χρ��οκοπία της χώρας και τονίζει πως δεν θα ανεχθεί την όποια διαπλοκή.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Νίκου Αναστασιάδη

«Η προσπάθεια διασυρμού εταιριών ή προσώπων συνδεδεμένων με την οικογένειά μου, αλλά και ο στόχος να πληγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αποτελούν παρά προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού από τις ευθύνες όσων οδήγησαν τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Θέλω να κάνω ξεκάθαρο πως η διακηρυγμένη θέση μου πως δεν θα ανεχτώ την όποια διαπλοκή, δεν με εξαιρεί βεβαίως, και συνεπώς εάν το ΑΚΕΛ και το εκφραστικό του όργανο επιθυμούν την πλήρη διερεύνηση τυχόν ευθυνών μου, θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη τη δική μου συμβολή στο διορισμό ποινικών ανακριτών από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Επιθυμώ, επίσης, να επαναλάβω ότι κανείς δεν εξαιρείται της έρευνας την οποία ανέλαβε η υπό τον κ. Πική Ερευνητική Επιτροπή. Ούτε και εγώ προσωπικά, είτε ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, είτε ως απλός πολίτης.

Μεθαύριο Τρίτη, όταν η Διερευνητική Επιτροπή θα αναλάβει τα καθήκοντά της, θα καλέσω τον πρόεδρο και τα μέλη της να ερευνήσουν την συγκεκριμένη περίπτωση με την ίδια αυστηρότητα με την οποία, είμαι σίγουρος, ότι θα διερευνήσουν όλες τις πτυχές της οικονομικής τραγωδίας την οποία βιώνει ο λαός μας».

Εταιρία: Βγάλαμε λεφτά στην Αγγλία για να αγοράσουμε ακίνητο στην Ελλάδα

Ανακοίνωση εξέδωσε και η εταιρία στην οποία καταλ��γίζεται η συγκεκριμένη πράξη η οποία αποδέχεται ότι στις 12 Μαρτίου έβγαλε στο Λονδίνο 10.500.000 ευρώ για αγορά ακινήτου στην Ελλάδα και άλλες επιχειρηματικές υποχρεώσεις αλλά άφησε στις Κυπριακές τράπεζες άλλα 36 εκ. ευρώ τα οποία υπέστησαν σοβαρές απώλειες από το κούρεμα.

Βίντεο star

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top