Τι απαντά ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Βασιλείου στις κατηγορίες του Βγενόπουλου

Για τη διαγραφή δανείων συγγενικού του προσώπου

Τι απαντά ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Βασιλείου στις κατηγορίες του Βγενόπουλου
Απάντησε με ανακοίνωση ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Γιώργου Βασιλείου, στις δηλώσεις Βγενόπουλου, με τις οποίες τον ενέπλεκε στο σκάνδαλο της λίστας με τα ονόματα Κύπριων πολιτικών τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε διαγραφές δανείων.

Ο κ. Βασιλείου υποστηρίζει ότι ουδέποτε έλαβε το οποιδήποτε ποσό από την εταιρεία στην οποία δραστηριοποιήθηκε συγγενικό του πρόσωπο. Αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του: «στην εταιρεία ERE (Middle East) Ltd, στην οποία δραστηριοποιήθηκε ο πρώην σύζυγος της θυγατέρας μου, έλαβα στο όνομα μου σταδιακά 51% των μετοχών, και προχώρησα στην παροχή εγγυήσεων στη Λαϊκή, για τις μεγάλες υποχρεώσεις που είχε εν τω μεταξύ δημιουργήσει, λόγω προβληματικής δραστηριότητας στο Κατάρ η εν λόγω εταιρεία. Σημειωτέο ότι από την εν λόγω εταιρεία ουδέποτε έλαβα οποιοδήποτε ποσό».

Όπως υποστηρίζει επίσης, «η ERE (Middle East) Ltd όφειλε προς τη Λαϊκή ποσό $23.988.542 και €1.081.672, ποσά που περιελάμβαναν και τους οφειλόμενους τόκους μέχρι 21.07.2011 και τα ποσά αυτά είχαν εγγυηθεί, εκτός από εμένα άλλα 4 φυσικά πρόσωπα και αριθμός εταιρειών που τους ανήκαν».
Ο κ. Βγενόπουλος είχε ζητήσει από τον πρώην πρόεδρο της Κύπρου στην επιστολή του να παραιτηθεί από το δικαίωμα προστασίας των προσωπικών του δεδομένων και να αποκαλύψει την ταυτότητά του αλλά και τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Ζήτησε επίσης από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου να παρέμβει για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top