Απόφαση-βόμβα από το δικαστήριο της Λευκωσίας: απαγορεύει το κούρεμα καταθέσεων!

Βάζει όρο να γίνει και κούρεμα δανείων από την ίδια τράπεζα!

Πρώτη ανάρτηση 20.12

Μία απόφαση- βόμβα του δικαστηρίου της Λευκωσίας ανατρέπει τα μέχρι τώρα γνωστά δεδομένα στο ζήτημα του «κουρέματος» των καταθέσεων
, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του star. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, απαγορεύεται το κούρεμα των καταθέσεων για όσους διατηρούν λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου (σ.σ. στην Κύπρο και όχι στην Ελλάδα) χωρίς δίκαιη αποζημίωση ή χωρίς συμψηφισμό των καταθέσεων με άλλες οφειλές του ίδιου καταθέτη προς την τράπεζα!

Πρακτικά αυτό μεταφράζεται, σε ταυτόχρονο κούρεμα του δανείου ή των δανείων, ως προϋπόθεση για το κούρεμα καταθέσεων! Πρόκειται για ένα νέο δεδομένο, το οποίο υπό προϋποθέσεις μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στο σχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων.


Σύμφωνα με ανακοίνωση από τα Δικηγορικά Γραφεία Ιωαννίδης Δημητρίου & Σια ΔΕΠΕ και Στέλιος Αμερικάνος και Σια ΔΕΠΕ κατόπιν μονομερούς αίτησης τους το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε σήμερα το προσωρινό δικαστικό διάταγμα.

Το διάταγμα είναι προσωρινό, έχει εκδοθεί αφού το δικαστήριο αποδέχθηκε ότι υπάρχει καλή βάση αγωγής και πιθανότητα επιτυχίας και οι Εναγόμενοι έχουν δικαίωμα να εμφανισθούν και να υποβάλουν ένσταση μέχρι την 2.4.2013.

Το προσωρινό δικαστικό διάταγμα απαγορεύει στους (ι) Τράπεζα Κύπρου, (ιι) Κεντρική Τράπεζα και (ιιι) Ντίνο Χριστοφίδη ειδικό διαχειριστή της Τράπεζας Κύπρου "να προβούν σε οποιαδήποτε απόφαση ή να λάβουν οιοδήποτε άλλο μέτρο από το οποίο θα προκύπτει και/η θα συνεπάγεται μείωση και /ή εξάλειψη και/ή οιασδήποτε άλλης μορφής παρέμβαση επί του οιοδήποτε πιστωτικού υπολοίπου των λογαριασμών των Εναγόντων στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΤΔ χωρίς την απόδοση δίκαιης αποζημίωσης και/ή χωρίς να προηγηθεί ο καθορισμός εύλογης αποζημίωσης από αρμόδιο Δικαστήριο και/ή αρμόδιο Δικαστήριο αστικής δικαιοδοσίας, μέχρι την τελική απόφαση του Δικαστηρίου στη παρούσα αγωγή ή νεωτέρας διαταγής του Δικαστηρίου".

Διάταγμα του Δικαστηρίου που να απαγορεύει στους Εναγόμενους να προβούν σε οποιαδήποτε μείωση και /ή εξάλειψη και/ή μεταφορά και/ή μεταβίβασης του οιουδήποτε πιστωτικού υπολοίπου του λογαριασμών που διατηρεί η Ενάγουσα στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΤΔ εκτός εάν αυτή είναι αποτέλεσμα εξάσκησης και/ή εφαρμογής της υποχρέωσης συμψηφισμού με βάση τον περί Σύστασης και Λειτουργίας του Σχεδίου Προστασίας Καταθέσεων και Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων Νόμο του 2013 και κανονισμούς που εκδόθηκαν δυνάμει αυτού και/η τους όρους της συμφωνίας δανείου μεταξύ των Εναγόντων και της Εναγόμενης 1, μέχρι την τελική απόφαση του Δικαστηρίου στη παρούσα αγωγή ή νεωτέρας διαταγής του Δικαστηρίου", προστίθεται.
​​​​​​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top