Μας παρομοίαζε με την Αργεντινή, μας ήθελε εκτός ευρώ και τώρα λέει sorry έκανα λάθος!

Τα μαζεύει ο Κρούγκμαν για την Ελλάδα αλλά επιμένει για την Κύπρο

​«Συγγνώμη Έλληνες… έσφαλα» εξομολογείται έμμεσα μετά από πολύ καιρό ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κούγκμαν, παραδεχόμενος ότι έκανε λάθος στις προβλέψεις του για την Ε��λάδα!!!

Ο κος Κρούγκμαν αν και υποστηρίζει πως η οικονομική ανάλυση για την Ελλάδα ήταν ορθή, ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως δεν υπολόγισε σωστά την πολιτική διάσταση των εξελίξεων!!

«Τα τελευταία τρία χρόνια προέβλεπα ένα πιθανό σενάριο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ: μια τραπεζική κρίση, την οποία ακολουθούν περιορισμοί στις τραπεζικές αναλήψεις παρόμοιοι με το corralito στην Αργεντινή το 2001 και μετά -με το επιχείρημα κατά της εξόδου να έχει εξαλειφθεί- την επανεισαγωγή του εθνικού νομίσματος. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Παρά τον μεγάλο πόνο, η προσήλωση της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας στο ευρώ αποδείχθηκε υπερβολικά ισχυρή. Η ανάλυσή μου για τα οικονομικά δεν ήταν λάθος, αλλά οι πολιτικές μου προβλέψ��ις ήταν άστοχες», γράφει.

Ο γνωστός οικονομολόγος δεν έχει ωστόσο την ίδια άποψη για τη Μεγαλόνησο, για την οποία επιμένει ότι θα πρέπει αυτή να εγκαταλείψει το ευρώ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top