Κατηγορούμενος για τοκογλυφία πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ!

Ελεύθερος με εγγύηση €200.000! - Του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα

Κατηγορούμενος για τοκογλυφία πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ!

Ενώπιον του ανακριτή με την κατηγορία της τοκογλυφίας βρέθηκε σήμερα Πέμπτη ο πρώην βουλευτής Σερρών και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Άνθόπουλος.

Ο πρώην βουλευτής συγκαταλέγεται μεταξύ των 36 πολιτικών προσώπων που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ μετά από καταγγελίες που προηγήθηκαν και οι οποίες τον ενέπλεκαν σε υπόθεση τοκογλυφίας.

Από την έρευνα του ΣΔΟΕ και της δικαιοσύνης και το άνοιγμα των λογαριασμών, ο κ. Ανθόπουλος προέκυψε ότι εισέπραξε παράνομα 1.757.800 ευρώ από το 2002 έως το 2005. Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι επρόκειτο για δάνειο που είχε λάβει από την ιδιοκτήτρια της καπνοβιομηχανίας για να φτιάξει το σπίτι του στη Βούλα αλλά δεν είχε καμία απόδειξη επ’ αυτού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε βοηθήσει μια καπνοβιομηχανία στην Καβάλα να παρουσιάσει εικονικές πωλήσεις προκειμένου να λάβει χρηματοδότηση από τις τράπεζες. Αυτές οι πωλήσεις κατέληγαν σε θυγατρική εταιρεία της καπνοβιομηχανίας με «τσιμπημένο» -μάλιστα- τίμημα, το οποίο -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- αποτελούσε την αμοιβή του κ. ��νθόπουλου. Ήδη έχουν πιστοποιηθεί 700.000 ευρώ σε εμβάσματα του ιδίου και της συζύγου του.

Ο 64χρονος πολιτικός και δικηγόρος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή, μετά από ποινική δίωξη που του ασκήθηκε, και αφέθηκε ελεύθερος μετά από εγγύηση-μαμούθ ύψους 200.000 ευρώ με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top