Να γιατί γίναμε Μπανανία! Εκτός των άλλων πληρώναμε και 51.551 συνταξιούχους «μαϊμού»!

Τα στοιχεία και οι εντολές για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ από τον Γ.Βρούτση

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έδωσε πριν λίγο στη δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό των «μαϊμού» συνταξιούχων, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής τους και της διασταύρωσης των στοιχείων που ακολούθησε.
Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, το κράτος έδινε συντάξεις σε 51.551 άτομα το οποία δεν τα δικαιούνταν προκαλώντας ετησίως ζημιά στο Δημόσιο ύψους 320 εκατ. ευρώ!!

Στον "αέρα" 328.000 συντάξεις

Σημειώνεται ότι 328.000 συνταξιούχοι όλων των ταμείων δεν έχουν δηλώσει ακόμη τον ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ με αποτέλεσμα ο υπουργός Εργασίας με εγκύκλιο του να προειδοποιεί ότι εάν μέχρι τις 10 Απριλίου δεν συμπληρωθούν τα στοιχεία αυτά τότε τα ασφαλιστικά ταμεία θα προχωρήσουν στην προσωρινή αναστολή των συντάξεων.

Ήδη ο Γιάννης Βρούτσης έχει δώσει τη σχετική εντολή στους διοικητές των ταμείων και εκτιμά ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί μέχρι τον επόμενο μήνα. Μέχρι τώρα 176.000 συντάξεις δίνονται χωρίς ΑΜΚΑ και άλλες 152.000 χωρίς ΑΦΜ.

«Σταματάμε οριστικά τις παραβατικές συμπεριφορές, που αφορούν καταχρηστική λήψη παροχών από μη δικαιούχους. Η αναστάτωση που δημιουργείται μέσα από την αναστολή των συντάξεων στο τέλος Απριλίου θα είναι προσωρινή και τελευταία» δήλωσε ο Γ. Βρούτσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top