Προανακριτική: Ο Διώτης τελειώνει, ο Μπίκας συνεχίζει και ο Παπανδρέου τώρα αρχίζει!

Διαβάστε αναλυτικά

​Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καταθέτει σήμερα Πέμπτη ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας.

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία προέκυψαν, όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, από τα όσα κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, ο οποίος θα συνεχίσει και σήμερα την κατάθεσή του.

Ο κ. Διώτης φέρεται να έχει καταθέσει πως το usb stick που του είχε δώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το παρέδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο στις 8 Ιουλίου, διαψεύδοντας πλήρως τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είχε δηλώσει πως το είχε λάβει «στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως τόνισε ο κ. Διώτης, συναντήθηκε με τον κ. Βενιζέλο κατά τις 16.00-16.30 στις 8 Ιουλίου σε γραφείο της Βουλής και εκεί του έδωσε το usb stick, ξεκαθαρίζοντας ότι συμμετείχε και στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον πρωθυπουργό το πρωί εκείνης της ημέρας. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, η αντιγραφή του usb stick έγινε στις 8 Ιουλίου στις 15.00 το μεσημέρι, ενδιάμεσα των δύο συναντήσεων.

Την ίδια ώρα, ο κ. Διώτης φέρεται να κατάθεσε ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου του έδωσε το usb stick στις 6 Ιουλίου, δηλαδή ως υπουργός Περιβάλλοντος αφού ο ανασχηματισμός έγινε στις 17 Ιουνίου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε άλλη μία σύσκεψη που έγινε σε ανώτατο επίπεδο εκτός εκείνης που είναι γνωστό ότι έλαβε χώρα στη Βουλή στις 8 Ιουλίου 2011.

Η εν λόγω σύσκεψη, σύμφωνα με τον μάρτυρα, φέρεται να έγινε στις 24 Αυγούστου 2011 με τη συμμετοχή των κ. Παπανδρέου, Μπίκα, Διώτη, του τότε υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου, καθώς επίσης και των κ. Χρ. Παπουτσή, Μ. Παπαϊωάννου, Π. Οικονόμου, Ηλ. Πλασκοβίτη και της κ. Ρεγγίνας Βάρτζελη.

Το αντικείμενο της συγκεκριμένης σύσκεψης, όπως τόνισε, ήταν οι καταθέσεις του εξωτερικού και η σχετική συμφωνία με την Ελβετία και δεν αφορούσε το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, κάτι ωστόσο που προκάλεσε εντύπωση στα μέλη της επιτροπής.

Εκτός αυτών, ο κ. Διώτης σημείωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου τού απέστειλε το USB «με τον φρουρό του ή τον κλητήρα του υπουργείου. Το έστει��ε άτυπα. Ούτε κανένα διαβιβαστικό το συνόδευε ούτε τίποτα άλλο».

Υπενθυμίζουμε πάντως πως ο κ. Διώτης στους οικονομικούς εισαγγελείς είχε υποστηρίξει πως το USB το παρέδωσε στον Ευ. Βενιζέλο αρχέ�� Αυγούστου λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του τότε υπουργού Οικονομικών (κάτι που επιβεβαίωσε και ο Ευ. Βενιζέλος).

Όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανέφερε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις καθίσταται επιβεβλημένη και η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Βίντεο ΑΝΤ1

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top