«Με ενοχλεί ο τρόπος επίλυσης του προβλήματος της Κύπρου»

Αντίθετος με Ντάισελμπλουμ ο Γιούνκερ

«Με ενοχλεί ο τρόπ��ς επίλυσης του προβλήματος της Κύπρου»

Η λύση για τη διάσωση της Κύπρου «δεν μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα», τόνισε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, το αντίθετο δηλαδή από τα όσα είπε τη Δευτέρα ο νυν επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Με ενοχλεί ότι ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησαν να επιλύσουν το πρόβλημα της Κύπρου, που παρουσιάζεται ως ένα μελλοντικό σχέδιο διάσωσης», δήλωσε στο γερμανικό κανάλι ZDF ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν αποτελεί πρότυπο. Δεν πρέπει να δώσουμε την εντύπωση ότι στο μέλλον οι καταθέσεις στην Ευρώπη μπορεί να μην είναι ασφαλείς. Δεν πρέπει να δώσουμε την εντύπωση στους επενδυτές ότι δεν είναι ασφαλές να κρατήσουν τα χρήματά τους στην Ευρώπη. Κάτι τέτοιο βλάπτει ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης», πρόσθεσε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup.

Ο Γιούνκερ συνέχισε επισημαίνοντας ότι το θέμα της Κύπρου αποτέλεσε «μια ειδική περίπτωση» και ότι το Λουξεμβούργο είχε εντελώς διαφορετική άποψη.

Τέλος, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δήλωσε: «Δεν προσελκύουμε τις ρωσικές επενδύσεις στο Λουξεμβούργο βάσει υψηλών επιτοκίων. Το χρηματοπιστωτικό κέντρο του Λουξεμβούργου βασίζεται σε ποικίλους πυλώνες, μας χαρακτηρίζει το εύρος των προϊόντων μας και συμμετέχουμε ενεργά στο διεθνές πιστωτικό σύστημα. Δεν υπάρχουν παραλληλισμοί μεταξύ της Κύπρου και του Λουξεμβούργου και δεν επιτρέπουμε τέτοιου είδους παραλληλισμοί να επιβάλλονται σε εμάς».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top