«Αδειάζει» τον Ντάισελμπλουμ το Βερολίνο: «δεν είναι πρότυπο η λύση της Κύπρου»!

Δεν θα επαναληφθεί σε καμία άλλη χώρα διαμηνύει η Γερμανία

«Αδειάζει» τον επικεφαλής του Eurogroup Ντάισελμπλουμ το Βερολίνο, το οποίο διαμηνύει ότι το τέλος που θα επιβληθεί στις μεγάλες καταθέσεις στις τράπεζες της Κύπρου δεν πρόκειται να αποτελέσει πρότυπο ούτε να επαναληφθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας είχε δηλώσει ότι η συμφωνία των διεθνών πιστωτών με την Κύπρο, που προβλέπει να επιβληθούν ζημίες στους μεγαλοκαταθέτες σε πιστωτικά ιδρύματα της χώρας (bail-in) θα έπρεπε να αποτελέσει πρότυπο για μελλοντικές διασώσεις ευρωπαϊκών τραπεζών, προκαλώντας αναστάτωση στις τραπεζικές αγορές ολόκληρης της Ε.Ε.

«Η Κύπρος είναι μια μοναδική περίπτωση», δήλωσε �� εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να αποτελέσει προηγούμενο για προγράμματα βοήθειας προς άλλες χώρες. «Δεν λειτουργεί στην Ευρώπη η αυτόματη μεταφορά κανόνων από τη μία χώρα στην άλλη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ.

Ο Ζάιμπερτ απέφυγε πάντως να απαντήσει στο ερώτημα εάν τα σχόλιά του αποτελούν κριτική κατά του Ντάισελμπλουμ.

​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top