Έτσι γλεντάνε αυτοί που μας... τυραννάνε! Στα άδυτα του ΔΝΤ είναι άγνωστη λέξη η λιτότητα!

Σαμπάνιες, χαβιάρι, χορός,λεφτά για πέταμα και ο Ευρωπαϊκός Νότος στην πείνα!

Έτσι γλεντάνε αυτοί που μας... τυραννάνε! Στα άδυτα του ΔΝΤ είναι άγνωστη λέξη η λιτότητα!

​Στην υγειά των Ελλήνων κορόιδων εξακολουθούν να πίνουν τα μεγαλοστελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παρά την σφοδρή κρίση στον Ευρωπαϊκό Νότο! Και πώς να μην «τσουγκρίζουν» τα ποτηράκια τους, αφού μόνο τη φετινή χρονιά, η κ. Λαγκάρντ και τα «πρωτοπαλίκαρα» της θα λάβουν από την Ελλάδα, για τα δάνεια που της χορήγησαν , 899 εκατομμύρια δολάρια !!!!

Όπως είχαμε αναφέρει εκτενώς στο star.gr στο παρελθόν, τα περασμένα Χριστούγεννα το ΔΝΤ, αγνοώντας τα Ευρωπαϊκά επίπεδα φτώχειας και ανεργίας, διοργάνωσε πάρτι με χαβιάρι, σολομούς και σαμπάνιες το κόστος του οποίου άγγιξε τα 500.000 δολάρια!!!

Η Αμερικανική εφημερίδα Washington Post μάλιστα τους ξεμπρόστιαζε τότε, καθώς εκτός από τους 13.000 προσκεκλημένους, το Ταμείο, θέλοντας να δώσει το καλό παράδειγμα, εφάρμοσε την λιτότητα στην πράξη, παρέχοντας άφθονο φαγητό από κάθε μέρος του κόσμου και ποτό δωρεάν για όλους!!!

Ήταν 15 Δεκέμβρη, όταν αρκετοί όροφοι σε δυο κτίρια του Ταμείου μετατράπηκαν σε καφέ και εστιατόρ��α, μπαρ και συναυλιακούς χώρους με λάτιν συγκροτήματα προκειμένου να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα των στελεχών του ΔΝΤ!!! Μάλιστα υπήρχε και «ειδικό» κοκτέιλ για την περίσταση, ονόματι: «Mr Grinch», τη στιγμή που στη χώρα μας το μόνο κοκτέιλ που πίναμε ήταν αυτό…. των φόρων και των ηρεμιστικών χαπιών !!!

dnt2.jpg imf2_5.jpg

Όλο λοιπόν αυτό το φαγοπότι γινόταν στις πλάτες της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας, όπου οι μεγάλες περικοπές, οι φόροι και οι ανεργία έκαναν εκατομμύρια ευρωπαίους να πεινάνε !!!

Οι προκλήσεις όμως του Ταμείου, δε σταματούν εδώ, καθώς εκτός από τα χλιδάτα πάρτι με το χαβιάρι και το τρελό τσα-τσα, οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ απολαμβάνουν ιδιαίτερα παχυλούς μισθούς , πολλά προνόμια και μπόνους, ενώ είναι απαλλαγμένοι και από τους φόρους!!!!

Η διευθύντρια του ΔΝΤ για παράδειγμα, Κριστίν Λαγκάρντ, παίρνει 80.000 δολάρια ως επίδομα πολυτελούς διαβίωσης τον χρόνο. Η πολυτέλεια βέβαια θα ήταν εξασφαλισμένη και με τα 470.000 δολάρια που είναι η «κανονική» ετήσια αποζημίωσή της. Σε κάθε περίπτωση, όλοι συμφωνούν ότι 550.000 δολάρια είναι καλύτερα από 470.000!!!

Μετά από όλα αυτά, μήπως θα ήταν καλύτερα να το μετονομάσουν σε .... Διεθνές Νομισματικό Τρελοκομείο;;;;;

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top