Σαρρής: Η Λαϊκή ήταν σε κακό χάλι. Ο Βγενόπουλος παραχωρούσε ανεξέλεγκτα τεράστια δάνεια!

«Γίνονται και θα γίνουν έρευνες για να αποδοθούν ευθύνες»

​«Ο κατήφορος για τη Λαϊκή Τράπεζα άρχισε το 2007, όταν η Τράπεζα έπεσε στα χέρια ανθρώπων, που παραχωρούσαν ανεξέλεγκτα τεράστια ποσά σε δάνεια, κυρίως στον ελλαδικό χώρο» δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, μιλώντας στο ΡΙΚ για τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο και τους υπέυθυνους της κρίσης στη Μεγαλόνησο!

«Εννοείτε τον Ανδρέα Βγενόπ��υλο», τον διακόπτει η δημοσιογράφος του κυπριακού καναλιού. «Ακριβώς» απαντά ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών. «Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Πολλά κρύψαμε κάτω από το χαλί και γι’ αυτό φθάσαμε εδώ που φθάσαμε» προσθέτει η Κύπρια δημοσιογράφος, με τον κ. Σαρρή να απαντά με νόημα: «Σίγουρα. Πιστεύω ο καθένας καταλαβαίνει σε τι αναφέρομαι και γίνονται και θα γίνουν οι έρευνες για να δούμε τι έγινε και να αποδοθούν ευθύνες».

Ο κ. Σαρρής πρόσθεσε πως όταν ο ίδιος ανέλαβε επικεφαλής στη διοίκηση της Λαϊκής (στη θέση του κ. Βγενόπουλου), η τράπεζα ήταν ήδη σε πολύ κακή κατάσταση και κρατήθηκε στον ''αναπνευστήρα'' για δύο χρόνια.

«Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε χρόνο ώσπου να προσφύγει η Κύπρος στον Μηχανισμό Στήριξης» πρόσθεσε ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ, ο οποίος πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων στην Κύπρο!!! Αυτό, τόνισε θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις που θα έχει η κυβέρνηση με την τρόικα τις ερχόμενες ημέρες για την ολοκλήρωση του μνημονίου.

Ο κ. Σαρρής χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία την πρώτη απόφαση του Eurogroup» εκτιμώντας παράλληλα πως αν δεν την είχαν καταψηφίσει θα είχε αποφευχθεί η διάσπαση της Λαϊκής τράπεζας!!!

Βίντεο από την εκπομπή "Επωνύμως"

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top