Σαρρής: Η Λαϊκή ήταν σε κακό χάλι. Ο Βγενόπουλος παραχωρούσε ανεξέλεγκτα τεράστια δάνεια!

«Γίνονται και θα γίνουν έρευνες για να αποδοθούν ευθύνες»

Σαρρής: Η Λαϊκή ήταν σε κακό χάλι. Ο Βγενόπουλος παραχωρούσε ανεξέλεγκτα τεράστια δάνεια!

​«Ο κατήφορος για τη Λαϊκή Τράπεζα άρχισε το 2007, όταν η Τράπεζα έπεσε στα χέρια ανθρώπων, που παραχωρούσαν ανεξέλεγκτα τεράστια ποσά σε δάνεια, κυρίως στον ελλαδικό χώρο» δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, μιλώντας στο ΡΙΚ για τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο και τους υπέυθυνους της κρίσης στη Μεγαλόνησο!

«Εννοείτε τον Ανδρέα Βγενόπ��υλο», τον διακόπτει η δημοσιογράφος του κυπριακού καναλιού. «Ακριβώς» απαντά ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών. «Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Πολλά κρύψαμε κάτω από το χαλί και γι’ αυτό φθάσαμε εδώ που φθάσαμε» προσθέτει η Κύπρια δημοσιογράφος, με τον κ. Σαρρή να απαντά με νόημα: «Σίγουρα. Πιστεύω ο καθένας καταλαβαίνει σε τι αναφέρομαι και γίνονται και θα γίνουν οι έρευνες για να δούμε τι έγινε και να αποδοθούν ευθύνες».

Ο κ. Σαρρής πρόσθεσε πως όταν ο ίδιος ανέλαβε επικεφαλής στη διοίκηση της Λαϊκής (στη θέση του κ. Βγενόπουλου), η τράπεζα ήταν ήδη σε πολύ κακή κατάσταση και κρατήθηκε στον ''αναπνευστήρα'' για δύο χρόνια.

«Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε χρόνο ώσπου να προσφύγει η Κύπρος στον Μηχανισμό Στήριξης» πρόσθεσε ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ, ο οποίος πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων στην Κύπρο!!! Αυτό, τόνισε θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις που θα έχει η κυβέρνηση με την τρόικα τις ερχόμενες ημέρες για την ολοκλήρωση του μνημονίου.

Ο κ. Σαρρής χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία την πρώτη απόφαση του Eurogroup» εκτιμώντας παράλληλα πως αν δεν την είχαν καταψηφίσει θα είχε αποφευχθεί η διάσπαση της Λαϊκής τράπεζας!!!

Βίντεο από την εκπομπή "Επωνύμως"

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top