Ησαΐα χόρευε και … αποχαιρέτα το επίδομα που χάνεις την Πρωταπριλιά!!!

Μαχαίρι 10% στις αμοιβές των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα!!!

​Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τους παντρεμένους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, καθώς απ' την 1η Απριλίου και μετά δε θα ξαναπάρουν ΠΟΤΕ επίδομα γάμου!

Δεν είναι πρωταπριλιάτικη φάρσα, αλλά σκληρή πραγματικότητα! Έτσι σε λίγες μόνο μέρες οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα θα δουν ψαλιδισμένο το μισθό τους κατά 10% !!!

Την ανατροπή με το επίδομα γάμου επιφέρει η λήξη (στις 31 Μαρτίου) της τρίμηνης μετενέργειας ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και όλων των προηγούμενων μη νομοθετικά κατοχυρωμένων ρυθμίσεων τις οποίες είχαν συνομολογήσει στο παρελθόν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.

Μάλιστα, ούτε οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι μέλη των συγκεκριμένων εργοδοτικών οργανώσεων υποχρεούνται να συνεχίσουν να καταβάλλουν το επίδομα γάμου, το οποίο παύει να μετενεργεί, δηλαδή «εξαφανίζετ��ι» αν δεν προβλέπεται σε τυχόν ατομική συμφωνία.

Το επίδομα γάμου είχαν δικαίωμα να το καταργήσουν ήδη από τις 12 Νοεμβρίου του 2012 (με βάση τον Ν. 4093/12) επιχειρήσεις οι οποίες δεν ήταν μέλη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.

Παράλληλα, μέχρι τέλος Μαρτίου, θα έχει αποφασιστεί ο νέος τρόπος καθορισμού του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Στο σχέδιο, που θα τεθεί σε ισχύ το 2017, προβλέπονται σημαντικές αλλαγές που ανατρέπουν τον τρόπο ορισμού του μισθού που ισχύει εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top