Υπογράφηκε η απόκτηση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από την Πειραιώς

Κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο τα υποκαταστήματά τους

Υπογράφηκε η απόκτηση των κυπριακών τραπεζών στην  Ελλάδα  από την Πειραιώς
Πρώτη ανάρτηση 14.40

Υπογράφηκε σήμερα η συμφωνία για την απόκτηση όλων των καταθέσεων, δανείων και καταστημάτων στην Ελλάδα της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank (CPB) και της Ελληνικής Τράπεζας, από την Τράπεζα Πειραιώς, συμπεριλαμβανομένων των δανείων και καταθέσεων των θυγατρικών τους στην Ελλάδα (leasing, factoring και Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος - IBG), έναντι συνολικού τιμήματος €524 εκ. ευρώ.

Τα καταστήματα των 3 κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν από αύριο κανονικά.
Όπως στην ανακοίνωση «η συμφωνία καταρτίσθηκε σε συνέχεια πρότασης που υπέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά του δικτύου καταστημάτων και των δραστηριοτήτων των 3 κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης που απηύθυναν προς τις ελληνικές τράπεζες η Ελληνική Κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)».

Στην ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρεται ακόμα ότι «η συμφωνία διασφαλίζει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, συνδράμει την Κύπρο στην αντιμετώπιση της κρίσης και εξασφαλίζει τους καταθέτες, πελάτες και υπαλλήλους των 3 κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις».

Με την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων αυτών, το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου τhς Πειραιώς ανέρχεται σε €95 δις. ευρώ με 1.660 καταστήματα και 24.000 υπαλλήλους.

Η Πειραιώς διευκρινίζει ότι οι καταθέσεις πελατών των ελληνικών καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank (CPB) και της Ελληνικής Τράπεζας δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε έκτακτη εισφορά ή «κούρεμα» που έχει αποφασισθεί στην Κύπρο.

Για οποιαδήποτε ερωτήματα οι πελάτες και καταθέτες μπορούν να απευθύνονται στο κατάστημα εξυπηρέτησής τους ή στο τηλέφωνο 182838 / +30 210 32 88000.

Την απόκτηση από την Τράπεζα Πειραιώς του δικτύου των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank και της Ελληνικής Τράπεζα στην Ελλάδα, επέτρεψε και η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, πριν από την έκδοση της σχετικής εγκριτικής απόφασης.

​​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top