Και με τη βούλα στην Πειραιώς τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα!

Ανοιχτά θα είναι αύριο Τετάρτη τα υποκαταστήματα στη χώρα μας

Πρώτη δημοσίευση: 13:30

Οι υπογραφές έπεσαν το μεσημέρι της Τρίτης βάζοντας επίσημα την Λαϊκή , την Κύπρου και την Ελληνική κάτω από την «ομπρέλα» της τρά��εζας Πειραιώς.

Ο νέος όμιλος σε αριθμούς!

Ο νέος όμιλος θα περιλαμβάνει 1.660 καταστήματα, 24 χιλιάδες υπαλλήλους και θα έχει ενεργητικό ύψους 95 δισ. ευρώ.

Ανοιχτά αύριο όλα τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα

Αν και στην Κύπρο με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας του νησιού, όλες οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές ως την Πέμπτη, στη χώρα μας αναμένεται να ανοίξουν αύριο Τετάρτη όλα τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Παίζεται ακόμη το «θρίλερ» του κουρέματος

Εν τω μεταξύ ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το ακριβές ποσοστό του κουρέματος των κυπριακών καταθέσεων , ωστόσο αυτό εκτιμάται πως θα «κλειδώσει» στο 38%-40% όπως ανακοίνωσε και ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ Μιχάλης Σαρρής.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της τράπεζας Κύπρου

Όπως αναφέραμε νωρίτερα στο star.gr, την παραίτησή του υπέβαλε στο μεταξύ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρέας Αρτέμης, διαφωνώντας με τους σχεδιασμούς της κυπριακής κυβέρνησης για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, καθώς και την πώληση των παραρτημάτων της, χωρίς να υπάρχει συνεννόηση με το ΔΣ της.

Το δελτίο Τύπου της Πειραιώς:

"H Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε τις ελληνικές τραπεζικές δραστηριότητες της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank και της Ελληνικής Τράπεζας

Η Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψε σήμερα συμφωνία για την απόκτηση όλων των καταθέσεων, ��ανείων και καταστημάτων στην Ελλάδα της Τρά��εζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank (CPB) και της Ελληνικής Τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων των δανείων και καταθέσεων των θυγατρικών τους στην Ελλάδα (leasing, factoring και Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος - IBG), έναντι συνολικού τιμήματος €524 εκατ.

Η συμφωνία καταρτίσθηκε σε συνέχεια πρότασης που υπέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά του δικτύου καταστημάτων και των δραστηριοτήτων των 3 κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης που απηύθυναν προς τις ελληνικές τράπεζες η Ελληνική Κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Η συμφωνία διασφαλίζει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, συνδράμει την Κύπρο στην αντιμετώπιση της κρίσης και εξασφαλίζει τους καταθέτες, πελάτες και υπαλλήλους των 3 κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Με την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων αυτών, το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου ανέρχεται σε €95 δισ με 1.660 καταστήματα και 24.000 υπαλλήλους.

Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς διαθέτει μακρά και αποδεδειγμένη εμπειρία απρόσκοπτης και ταχείας ενοποίησης τραπεζών, καθώς έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία περισσότερες από 15 εξαγορές και συγχωνεύσεις τα τελευταία 15 χρόνια, γεγονός που ελαχιστοποιεί οποιοδήποτε κίνδυνο υλοποίησης. Η Τράπεζα Πειραιώς θα διαχειριστεί με ιδιαίτερη προσοχή τη διαδικασία ενσωμάτωσης των δραστηριοτήτων των 3 κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, με παράλληλο στόχο τη δημιουργία αξίας και ευκαιριών για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, διαδικασία στην οποία η Τράπεζα Πειραιώς έχει συμμετάσχει από την πρώτη στιγμή ως βασικός πυλώνας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Τράπεζας Πειραιώς στη συναλλαγή αυτή είναι η Barclays Bank PLC μέσω της επενδυτικής της Τράπεζας, η Deutsche Bank AG London Branch και η Lazard Frères.

Τα Καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν κανονικά την Τετάρτη

Τα καταστήματα των 3 κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα επαναλειτουργήσουν από αύριο Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 και όλες οι συναλλαγές θα διενεργούνται κανονικά.

Οι καταθέσε��ς πελατών των ελληνικών καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank (CPB) και της Ελληνικής Τράπεζας, ως γνωστό, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε έκτακτη εισφορά ή «κούρεμα» που έχει αποφασισθεί στην Κύπρο.

Για οποιαδήποτε ερωτήματα οι πελάτες και καταθέτες μπορούν να απευθύνονται στο κατάστημα εξυπηρέτησής τους ή στο τηλέ��ωνο 182838 / +30 210 32 88000"

Βίντεο mega

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top