Σόιμπλε στα ΝΕΑ: «Έλληνες συνεχίστε έτσι. Σας στηρίζουμε»

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ μιλά για κούρεμα, Σαμαρά, νέα μέτρα και τρόικα

Σόιμπλε στα ΝΕΑ: «Έλληνες συνεχίστε έτσι. Σας στηρίζουμε»

​Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία σκληρού πακέτου για τη διάσωση της Κύπρου, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας , τονίζοντας αν η χώρα μας κάνει αυτά που έχουν συμφωνηθεί τότε είναι σίγουρο ότι θα έχει την στήριξη των δανειστών της.

«Συνεχίστε με συνέπεια τον δρόμο που συμφωνήθηκε, φτάστε στο "ορόσημο" του πρωτογενούς πλεονάσματος και μην ανησυχείτε για τη συμπαράσταση των εταίρων» είπε χαρακτηριστικά ο κος Σόιμπλε, ενώ όταν ρωτήθηκε για το πρώτο κούρεμα του ελληνικού χρέους που οδήγησε στη χρεοκοπία των κυπριακών τραπεζών, ο 70χρονος Σόιμπλε συνοφρυώθηκε, πήρε βαθιά ανάσα και είπε πως στο μέτρο δε δέχεται «καμία κριτική, διότι αυτό το μέτρο ήταν επιβεβλημένο για να βοηθηθεί η Ελλάδα».

Ο κος Σόιμπλε αφού εξέφρασε τη συμπαράσταση του στους απλούς ανθρώπους της Ελλάδας, επανέλαβε την υποχρέωση κάθε χώρας να λύνει τα προβλήματα της.

Ερωτώμενος για το αν αρκούν τα βήματα που έκανε η Ελλάδα στο ζήτημα της ανταγωνιστικότητας, ο κος Σόιμπλε τόνισε πως υπάρχουν σαφή δείγματα βελτίωσης

«Εάν η Ελλάδα έχει τη δύναμη και την υπομονή να ακολουθήσει αυτή την πορεία με συνέπεια, θα αναρρώσει και θα μπορεί να αναπτυχθεί σε μια βιώσιμη και σταθερή βάση. Παρ’ όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες, υπάρχουν σημαντικοί και σοβαροί λόγοι να κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον» πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Ο κος Σόιμπλε δεν δέχεται τα περί λανθασμένης συνταγής στην περίπτωση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής και συνιστά υπομονή, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων και μετά το 2014 .

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ έδωσε τα εύσημα στην κυβέρνηση Σαμαρά, τόνισε πως η τρόικα δεν έχει σκοπό της να κάνει δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων και εξέφρασε την πεποίθηση πως « η Ευρώπη ως σύνολο και η ευρωζώνη ειδικότερα - πολύ δε περισσότερο οι χώρες που είναι σε πρόγραμμα, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και τώρα η Κύπρος - θα βγουν ισχυρότερες από την κρίση».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top