Ο εφιάλτης στο δρόμο με τις… σεφταλιές!!!!

Το Κυπριακό δράμα χιλιάδων Ελλήνων επιχειρηματιών που έπαιξαν αλλά έχασαν!

Ο εφιάλτης στο δρόμο με τις…  σεφταλιές!!!!

Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται! Αυτήν τη λαϊκή ρύση θα ψιθυρίζουν χιλιάδες Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από την πολύ δύσκολή οικονομική κατάσταση της χώρας «μετακόμισαν» στην Κύπρο για ένα καλύτερο αύριο! Βλέπετε κανείς τους ή σχεδόν κανείς δεν φανταζόταν το «τσουνάμι» που θα έφτανε και στη Μεγαλόνησο!

Και τώρα μετά τις δραματικές εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, το όνειρο με τα υψηλά τραπεζικά επιτόκια και τη χαμηλή φορολόγηση γίνεται εφιάλτης για 1.600 ελληνικές επιχειρήσεις!

Όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς μετά την απόφαση του Eurogroup πολλές επιχειρήσεις θα αναθεωρήσουν και δεν αποκλείεται να «μετακομίσουν» ξανά για άλλη χώρα! Οι άμεσες επενδύσεις είναι γύρω στα 3 δισ. ευρώ, ενώ το σύνολο των καταθέσεων των ελληνικών φυσικών και νομικών προσώπων στις κυπριακές τράπεζες εκτιμώνται γύρω στα 5,5 με 6 δισ. ευρώ!

kiprosepixhrhseis.jpg

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε πρώτη φάση οι ελληνικές επιχειρήσεις που βρίσκονται στην κυπριακή αγορά: «Δυσκολεύονται στις συναλλαγές τους και είναι πιθανόν κάποιες να μην μπορούν να πληρώσουν τους εργαζομένους τους, τους προμηθευτές τους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης βλέπει σημαντικές επιπτώσεις στις κυπριακές ναυτιλιακές εταιρείες που έχουν ελληνόκτητα πλοία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top