ΚΤ: Χωρίς περιορισμ��ύς ανοίγουν τη Δευτέρα οι τράπεζες

Την Πέμπτη ανοίγουν η Λαϊκή Τράπεζα και η Τράπεζα Κύπρου

Χωρίς περιορισμούς θα ανοίξουν αύριο όλες οι τράπεζες που θα λειτουργήσουν (Μόνο η Λαϊκή Τράπεζα και η Τράπεζα Κύπρου ανοίγουν την Πέμπτη) καθώς η Κεντρική Τράπεζα έχει λάβει διαβεβαιώσεις για ρευστοτική ��τήριξη από την ΕΚΤ.

«Δεν υπάρχουν περιορισμοί στις τράπεζες που θα ανοίξουν αύριο», ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου της ΚΤ Αλίκη Στυλιανού.

«Η ΕΚΤ μας έχει εξασφαλίσει ρευστότητα. Εκφράζει την εμπιστοσύνη της στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα και έχει ανοίξει τη στρόφιγγα για την παροχή ρευστότητας με στόχο με την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Κύπρο», πρόσθεσε.

«Καλούμε τον κόσμο να λειτουργήσει όπως και προηγουμένως και να δείξει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα».

Για τις δύο τράπεζες που θα λειτουργήσουν την Πέμπτη θα διευκρινιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο αφού ξεκαθαρίσει το λειτουργικό περιβάλλον.

Έχοντας τη στήριξη της ΕΚΤ, η ΚΤ ανακοίνωσε αργότερα ότι αύριο θα λειτουργήσουν όλες οι τράπεζες πλην της Τρ. Κύπρου και της Λαϊκής, οι οποίες θα λειτουργήσουν την Πέμπτη «για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις λειτουργικές πτυχές της συγχώνευσης τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top