Φινλανδός Κεντρ. Τραπεζίτης: Η Κύπρος σώζεται με αναδιάρθρωση τραπεζών

"Είμαι βέβαιος πως θα βρεθεί λύση"

Η Κύπρος μπορεί να σωθεί από μια ενδεχόμενη κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού της τομέα έναν ακολουθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού της κλάδου, υποστήριξε ο κεντρικός τραπεζίτης της Φινλανδίας Eerkki Liikanen.

Όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη Φιλανδία, «σήμερα η μπάλα βρίσκεται αποκλειστικά στην περιοχή της Κύπρου. Ελπίζω ότι κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και θα αναζητήσουν τις κατάλληλες λύσεις.»

Σημειώνεται ότι τα χρονικά περιθώρια για την Κύπρο είναι πλέον ασφυκτικά καθώς η ΕΚΤ έχει προειδοποιήσει ότι θα διακόψει την χρηματοδότηση των κυπριακών τραπεζών τη Δευτέρα.

Επιπλέον ο Eerkki Liikanen, ανέφερε στη συνέντευξή του ότι «η ΕΚΤ αποφάσισε την Πέμπτη να συνεχίσει τη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης έως και τη Δευτέρα. Έως τότε οι τράπεζες θα πρέπει να είναι φερέγγυες σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΚΤ. Δε μπορούμε να συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε τράπεζες που είναι υπό πτώχευση. Τώρα υπάρχει η ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα που θα ξανακάνει τις κυπριακές τράπεζες φερέγγυες μέσω της αναδιάρθρωσης και της ανακεφαλαιοποίησης".

Και κατέληξε: «Είμαι βέβαιος πως θα βρεθεί λύση καθώς και οι Κύπριοι γνωρίζουν πως η καλύτερη λύση για αυτούς είναι η συμμετοχή τους σε μια μεγάλη κοινότητα που δέεται από νόμους και δικαιοσύνη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top