«Βόμβα» Λαγκάρντ σε Αναστασιάδη: διπλασιάστηκε το χρέος της Κύπρου σε τρεις μήνες!

Αιχμές για τους τελευταίους μήνες της διακυβέρνησης Χριστόφια

«Βόμβα»  Λαγκάρντ σε Αναστασιάδη: διπλασιάστηκε  το χρέος της Κύπρου  σε  τρεις μήνες!
Μία αποκάλυψη-«βόμβα» φέρεται να προέκυψε κατά τη συνομιλία της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Λαγκάρντ με τον πρόεδρο της Κύπρου Αναστασιάδη την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες και φαίνεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, όπως ανέφεραν σήμερα κυβερνητικές πηγές στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το κυπριακό site politis-news.com, το χρέος που παρέλαβε ο νέος πρόεδρος της Κύπρου ήταν σχεδόν διπλάσιο από αυτό που ήταν γνωστό και μάλιστα το πληροφορήθηκε από την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Στην αποκάλυψη αυτή φέρεται να αποδίδεται και η κατ’ αρχήν συμφωνία για «κούρεμα» καταθέσεων, η οποία τελούσε υπό την αίρεση της κυπριακής Βουλής.

Κυβερνητικές πηγές στη Λευκωσία διευκρίνιζαν ότι η κ. Λαγκάρντ ενημέρωσε τον Νίκο Αναστασιάδη ότι το δημόσιο χρέος της χώρας του έχει φτάσει στα 2,5 δισ., ενώ τα στοιχεία του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών το τρίτο τρίμηνο του 2012 ανέφεραν ότι ήταν 1,5 δισ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, που ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος πρόεδρος, υπήρξε αύξηση κατά 1 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνεδρίαση του Εurogroup ο Ν. Αναστασιάδης είχε συνομιλία σε πολύ έντονο ύφος με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε, λόγω της σκληρής στάσης της Γερμανία, όπως και του ΔΝΤ, που είχαν ως αποτέλεσμα να στραφεί υπέρ του «κουρέματος» και η Κομισιόν.

​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top