Τσίπρας και Καμμένος δίνουν τα χέρια για την… Κύπρο!

Πυρά κατά Σαμαρά και από τους 2 πολιτικούς αρχηγούς!

Τσίπρας και Καμμένος δίνουν τα χέρια για την… Κύπρο!

​To «φλερτ» Τσίπρα-Καμμένου αναθερμάνθηκε με αφορμή όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ώρα στην Κύπρο! Οι δύο αρχηγοί συναντήθηκαν με πρωτοβουλία του κου Καμμένου το μεσημέρι της Παρασκευής και συμφώνησαν σε τρία βασικά σημεία.

Κατ' αρχήν συμφωνήθηκε η συνεργασία των δυο κομμάτων για την πρόσκληση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει στα όσα υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ ότι ζητήθηκε οικονομική βοήθεια από την Ελλάδα ύψους 2 δισ. ευρω και ότι ο κ.Προβόπουλος δεν συναίνεσε.

Δεύτερο σημείο της συμφωνίας ήταν η συνεργασία για τη δημιουργία ενός κοινού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, στο πλαίσιο του οποίου θα ζητηθεί από την κυβέρνηση η διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών και τρίτο σημείο είναι η συνεργασία των δυο κομμάτων απέναντι στην κυβέρνηση, προκειμένου να ασκηθεί πίεση ώστε η Βουλή - όπως είπαν κι οι δυο αρχηγοί -να συζητά επί νομοσχεδίων κι όχι επί νομοθετικών ρυθμίσεων.

Αμφότεροι υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη στάση της κυβέρνησης «καταργεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία και παραβιάζει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής».

Η μόνη διαφωνία Καμμένου-Τσίπρα σημειώθηκε επί της πρότασης μομφής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κατά του υπουργού Οικονομίας Γ.Στουρνάρα, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί.

Βίντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top