Αβαντάζ η Τράπεζα Πειραιώς για τις δύο τελικά Κυπριακές τράπεζες

Περίπου 1,5 δις θα δοθεί για την ανακεφαλαιοποίηση Λαϊκής και Κύπρου

Αβαντάζ η Τράπεζα Πειραιώς για τις δύο τελικά Κυπριακές τράπεζες

​Στην Τράπεζα Πειραιώς περνά, σύμφωνα με συγκλίνουσες -μέχρι στιγμής-πληροφορίες το δίκτυο των καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής, η οποία φαίνεται να διατηρεί αβαντάζ έναντι των άλλων "τραπεζών-μνηστήρων".

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μαζί με την Τράπεζα της Ελλάδος, εξέτασαν τις προσφορές της Τρ. Πειραιώς και της Alpha Bank, και φαίνεται να διατηρεί προβάδισμα ο Όμιλος της Πειραιώς.

Για την ανακεφαλαιοποίηση, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, υπολογίζονται περί τα 1,5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα τα 750 εκατ. θα προέλθουν από το κυπριακό δημόσιο και τα υπόλοιπα 750 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα και το ΤΧΣ.

Διαδικαστικά μόλις εγκριθούν τα σχετικά διατάγματα απ' τη Λευκωσία για την αναδιάρθρωση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, αυτομάτως θα ανοίξει ο δρόμος για την κατάθεση του ελληνικού νομοσχεδίου.

Εκτόξευση της τιμής της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς

Από τη στιγμή που οι πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες έφερναν την Τράπεζα Πειραιώς ως φαβορί για την απόκτηση των ελλαδικών καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και Λαϊκής Τράπεζας, η τιμή της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς εκτοξεύθηκε στο ΧΑ καταγράφοντας κέρδη μέχρι 22,8%.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top