Σόιμπλε: Λύση για την Κύπρο σε έκτακτο Eurogroup την Κυριακή

«Θα μείνει στο ευρώ η Κύπρος» εκτιμά η Deutsche Βank

Σόιμπλε: Λύση για την Κύπρο σε έκτακτο Eurogroup την Κυριακή

Νέο έκτακτο Eurogroup πιθανότατα για την Κυριακή προανήγγειλε ο Σόιμπλε.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε περίπτωση που η Κύπρος δεν έχει κάποιο σχέδιο για να παρουσιάσει στην τρόικα, τότε «πολύ πιθανόν να υπάρξει σύγκληση του Eurogroup μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Μάλιστα, χαριτολογώντας, τόνισε στους δημοσιογράφους ότι όταν «η γυναίκα μου με ρώτησε αν θα είμαι σπίτι την Κυριακή, της είπα ότι δεν ξέρω».

Deutsche Bank: Θα συμβιβαστεί και θα μείνει στο ευρώ η Κύπρος

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμβι��ασμός και η Κύπρος θα παραμείνει στην ευρωζώνη εξέφρασε η Deutsche Bank σε ανάλυσή της.

Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, οι επιλογές της Κύπρου ήταν είτε να επαναφέρει έστω και μερικώς τροποποιημένη την αρχική συμφωνία για κούρεμα των καταθέσεων είτε να πείσει τους εταίρους για μια νέα συμφωνία είτε να βρει εναλλακτικούς πόρους.

Δεδομένου ότι οι δύο τελευταίες επιλογές έχουν εξασθενίσει δραματικά τα τελευταία 24ώρα, «αρχίζει πλέον να συζητείται και πάλι το αρχικό σχέδιο» αναφέρει η Deutsche Bank.

Τέλος, όσον αφορά τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει το αρνητικό προηγούμενο της επιβολής τέλους στις καταθέσεις, η γερμανική τράπεζα τονίζει ότι ο κίνδυνος αυτός μπορεί να περιοριστεί από την επιτάχυνση των διαδικασιών για την τραπεζική ένωση στην ευρωζώνη.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top