Θρίλερ από τα λίγα! Η Κύπρος βυθίζεται και οι καρχαρίες… παραμονεύουν!

Το περιοδικό Economist γαι τις δραματικές εξελίξεις στη Μεγαλόνησο

​Τη στιγμή που το «θρίλερ» της Κύπρου είναι σε εξέλιξη, το εβδομαδιαίο περιοδικό "Economist" κάνει εξώφυλλο το «ναυάγιο» του νησιού με καρχαρίες να καραδοκούν γύρω από τη μισοβυθισμένη Μεγαλόνησο!

Με τίτλο «Πάνω που νόμιζες ότι ήταν ασφαλής...» το περιοδικό σχολιάζει τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις για την οικονομική διάσωση της Κύπρου αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της από την ζώνη του ευρώ.

«Πάντοτε έμοιαζε δύσκολο να σωθεί η Κύπρος, αλλά όχι και έτσι» αναφέρει ο Economist υπερτονίζοντας την δυσχερή θέση στην οποία έχει τώρα περιέλθει η Μεγαλόνησος.

«Από τις 147 τραπεζικές κρίσεις από το 1970, τις οποίες έχει εντοπίσει το ΔΝΤ, καμία δεν προκάλεσε απώλειες σε όλους τους καταθέτες, άσχετα από τα ποσά που βρίσκονταν στις τράπεζες» επισημαίνει το περιοδικό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον εκνευρισμό των καταθετών.

«Πλέον οι καταθέτες σε αδύναμες τράπεζες έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για τυχόν εισβολές στις οικονομίες τους. Αποταμιευτές σε μέρη όπως η Ιταλία δεν έχουν ακόμα πανικοβληθεί. Αλλά αυτό ακριβώς θα πάθουν σε περίπτωση που προσπαθήσουν να τους 'σώσουν'».

Το περιοδικό ασκεί σκληρή κριτική στην πολιτική ηγεσία της Κύπρου, επισημαίνοντας πως δεν είναι καθόλου απίθανο να βγει η χώρα από την ευρωζώνη!

«Το χειρότερο θα ήταν να αφεθεί η Κύπρος να γλιστρήσει προς την έξοδο του ευρώ. Θα ήταν καταστροφικό για το νησί. Αλλά για την Ευρωζώνη, αν πιστέψει ότι επειδή η Κύπρος είναι μικρή, θα γίνει με ασφάλεια. Η αξιοπιστία του κοινού νομίσματος έγκειται στην ιδέα ότι είναι μη αντιστρέψιμο.»

Τι προτείνει ο Economist; Για το περιοδικό, μόνη διέξοδος στον "λαβύρινθο" της Κύπρου είναι μια αναθεώρηση της συμφωνίας στο πλαίσιο του Eurogroup.

«Το ευρώ υποτίθεται ότι θα ήταν η έκφραση ενός μεγάλου πολιτικού σχεδίου. Μοιάζει όμως όλο και περισσότερο με έναν γάμο χωρίς έρωτα, όπου το κόστος του διαζυγίου είναι το μόνο πράγμα που κρατά το ζευγάρι μαζί» καταλήγει .

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top