Το deal έγινε! Η Ελλάδα εξαγοράζει τα ελληνικά υποκαταστήματα των Κυπριακών τραπεζών!

Η παρέμβαση Σαμαρά, οι αγοραστές και οι… θέσεις εργασίας !

Το deal έγινε! Η Ελλάδα εξαγοράζει τα ελληνικά υποκαταστήματα των Κυπριακών τραπεζών!

​Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου διαβεβαίωσε επίσημα πως μετά από συνομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, έκλεισε τελικά η συμφωνία να δοθούν τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προβλέψει ένα ποσό της τάξεως των 750 εκατομμυρίων ευρώ με 1 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των εν Ελλάδι κυπριακών τραπεζών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συμφωνία έγινε μετά από παρέμβαση του κου Σαμαρά και έτσι δεν κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας .

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr , είναι ήδη έτοιμη η νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα προβλέπεται εθνικοποίηση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Κεντρικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μην διαταραχθεί η ηρεμία στην Ελλάδα και γι’ αυτό επαναλαμβάνουν συνεχώς και σε όλους τους τόνους πως «η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη».

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εξετάζει τις προσφορές

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συνεδριάζει προκειμένου να εξετάσει και να καταλήξει ποια από τις προσφορές είναι η καλύτερη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι εξασφαλισμένες στο ακέραιο οι καταθέσεις των Ελλήν��ν στις 3 κυπριακές τράπεζες που ανέρχονται στα 13,5 ευρώ.

«Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα. Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Στο ΤΤ οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προβάδισμα για τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα έχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Κύκλοι υψηλά ιστάμενοι στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι θα υπάρξει ενημέρωση εντός της ημέρας.

Το σίγουρο είναι πάντως πως "παίζεται" σκληρό πόκερ στην Ελλάδα για το ποιος θα πάρει τα ελλαδικά παραρτήματα των Τραπεζών: Λαϊκής, Κύπρου και Ελληνικής.

Η Τράπεζα Πειραιώς φαίνεται να έχει στα χέρια της τα ελλαδικά παραρτήματα της Λαϊκής και της Ελληνικής Τράπεζας. Αυτήν την ώρα γίνεται σκληρή μάχη για το παράρτημα της Τράπεζας Κύπρου, όπου προβάδισμα έχει η Alpha Bank.

Μέσα σε λίγες ώρες θα έχουν κριθεί τα πάντα…

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top