ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Αναστασιάδη

Τι συμφώνησαν οι δύο ηγέτες;

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Αναστασιάδη

​Αγωνία και προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου όσον αφορά τις εξελίξεις στην Κύπρο, αφού κανείς δεν μπορεί να πρoβλέψει τι ακριβώς θα συμβεί.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει συνεχή επαφή με τη Λευκωσία, αλλά και με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αναμένοντας μια λύση που θα βελτιώσει την κατάσταση στην Κύπρο και συγχρόνως δεν θα προκαλέσει παρενέργειες στην ελληνική οικονομία.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε το πρωί της Παρασκευής τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και συμφώνησαν να δοθούν τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προβλέψει ένα ποσό της τάξεως των 600 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των εν Ελλάδι κυπριακών τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ήδη έτοιμη η νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα προβλέπεται εθνικοποίηση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Κεντρικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μην διαταραχθεί η ηρεμία στην Ελλάδα και γι’ αυτό επαναλαμβάνουν συνεχώς και σε όλους τους τόνους πως «η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top