Βουλευτές μιλούν για την ιδιαίτερη προσφορά του ομίλου Βαρδινογιάννη για τους πυρόπληκτους

Σε αυτοψία προχωρά η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για το ταμείο Μολυβιάτη

Χρειάστηκε να περάσουν 5,5 χρόνια , χιλιάδες ρεπορτάζ ακόμη και μηνυτήριες αναφορές για να συζητηθεί επιτέλους στην Ελληνική Βουλή το θέμα με τα 205 εκατομμύρια ευρώ του λεγόμενου ταμείου Μολυβιάτη που είχε συγκροτηθεί για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 .

Σήμερα συνεδρίασε για δεύτερη μέρα η Ειδική Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής η οποία διερευνά το που πήγαν τα 205 εκατομμύρια ευρώ του λεγόμενου ταμείου Μολυβιάτη, προκειμένου να δώσει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί γύρω από αυτό το θέμα.

Το συμπέρασμα εί��αι ότι έχουν απομείνει 92 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα διατεθούν και αυτά για την κατάσταση των πληγέντων και ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που μένουν σε πρόχειρα καταλύματα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα χρήματα αυτά είχαν δοθεί από δωρεές συμπολιτών μας τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Η πρόεδρος της επιτροπής Δ.Αυγερινοπούλου, με πρωτοβουλία της οποίας «ξανά άνοιξε» το συγκεκριμένο θέμα τόνισε την μεγάλη προσφορά της οικογένειας Βαρδινογιάννη αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας που υιοθέτησαν τα δύο χωριά Μάκιστο και Αρτέμιδα και ξανάχτισαν τα σπίτια από την αρχή, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα λαμπρό παράδειγμα.

Μάλιστα τόσο η πρόεδρος της επιτροπής όσο και ο βουλευτής της ΝΔ Γ.Κον��ογιάννης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην μεγάλη προσφορά της οικογένειας Βαρδινογιάννη, προχώρησαν και σε μια καταγγελία πως σε αυτές τις δύο περιοχές δεν υπάρχει οδική πρόσβαση λόγω ολιγωρίας της πολιτείας. Η κα Αυγερινοπούλου ξεκαθάρισε μάλιστα πως το επόμενο διάστημα η επιτροπή θα προχωρήσει και σε αυτοψία σε αυτές τις περιοχές προκειμένου να δουν τι έχει γίνει με την απόσβεση αυτών των χρημάτων

Δείτε περισσότερα στο βίντεο του STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top