Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου: εξυγίανση για τη Λαϊκή ή χρεοκοπία!

Τι δήλωσε από το προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας

Διοικητής  Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου: εξυγίανση για τη Λαϊκή ή χρεοκοπία!
Εξυγίανση ή χρεοκοπία είναι οι μοναδικές επιλογές για την Λαϊκή Τράπεζα, όπως ανέφερε πριν από λίγο ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης, από το προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, όπου ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία της χώρας σχετικά με τις εξελίξεις και τις επιλογές στο τραπεζικό σύστημα.

Ο κ. Δημητριάδης δήλωσε: «Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου έχει εισηγηθεί την κατεπείγουσα κατάθεση και ψήφιση νόμου σχετικά με την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος. Με την εξυγίανση αποτρέπεται ο κίνδυνος τραπεζικής χρεοκοπίας και εξασφαλίζονται οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ, ενώ διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας».

Όπως πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης, η εξυγίανση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την στήριξη από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και παράλληλα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εξυγίανση του τραπεζικού πλαισίου, ενώ δίνεται η δυνατότητα στη Λαϊκή Τράπεζα να συνεχίσει τη λειτουργία της. «Σε διαφορετική περίπτωση θα χρεοκοπήσει με άμεσες συνέπειες στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος» κατέληξε σε δραματικό τόνο ο κ. Δημητριάδης.

​​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top