Εκπρόσωπος Ρεν: Η κατάσταση στην Κύπρο είναι σοβαρή και πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως

"Η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης"

​«H κατάσταση στην Κύπρο είναι σοβαρή και πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως», προειδοποίησε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη βούληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης στο νησί.

Όπως τόνισε ο Ο' Κόνορ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τηρεί στάση αναμονής αλλά και εποικοδομητικής συνεργασίας τόσο με την Κύπρο, όσο και με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι έχει ήδη τεθεί από την ΕΚΤ το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου η Κύπρος πρέπει να παρουσιάσει μια «αξιόπιστη και συνεκτική λύση».

«Η Επιτροπή είναι έτοιμη να βοηθήσει», πρόσθεσε ο Ο' Κόνορ, αποφεύγοντας, ωστόσο, να σχολιάσει τα διάφορα σενάρια που εξετάζονται από την Κυπριακή κυβέρνηση. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως το Eurogroup είναι έτοιμο να δώσει λύση, λαμβάνοντας μια απόφαση είτε πραγματοποιώντας έκτακτη σύνοδο ή τηλεδιάσκεψη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top