Να μπουν στη φυλακή οι υπεύθυνοι των 2 κυπριακών τραπεζών ζητά Γερμανική εφημερίδα

Διαβάστε τι γράφει Frankfurter Rundschau για την Κύπρου και την Λαϊκή

Να μπουν στη φυλακή οι υπεύθυνοι των 2 κυπριακών τραπεζών ζητά Γερμανική εφημερίδα

​«Οι Κύπριοι τραπεζίτες πρέπει να τιμωρηθούν» αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Rundschau και σημειώνει στον υπότιτλο: «Γιατί οι μικροκαταθέτες θα πρέπει να πληρώσουν για την απληστία και την κερδοσκοπία άλλων; Οι μάνατζερ της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής πρέπει να πάνε φυλακή».

Η εφημερίδα τονίζει πως ήταν αναμενόμενο το κυπριακό «ΟΧΙ» στο κούρεμα των καταθέσεων, κάνει λόγο για συντρίμμια και για ανικανότητα, εκτιμώντας παράλληλα πως μετά την απόφαση του Eurogroup έχει χαθεί πανευρωπαϊκά η εμπιστοσύνη.

«Ήταν αναμενόμενο, ότι το κοινοβούλιο στη Λευκωσία θα απέρριπτε την φορολόγηση των καταθέσεων. Οι ευρωπαίοι ηγέτες βρίσκονται τώρα ενώπιον συντριμμιών, διότι θέλησαν να ρίξουν τις ευθύνες και στους μικροκαταθέτες για την απληστία και την κερδοσκοπία άλλων. Με τον τρόπο αυτό δεν χάθηκε μόνο η εμπιστοσύνη πανευρωπαϊκά και τώρα τους χαρακτηρίζουν κοινωνικά άδικους. Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν είναι σε θέση να ρυθμίσουν αποτελεσματικά τον οικονομικό τομέα και να τιμωρήσουν τους πραγματικούς ενόχους για την κρίση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλο το δημοσίευμα ΕΔΩ

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top