Μπάλωμα και… ανασκαφές στην ντουλάπα: Δεν αγοράζουν πλέον καινούργια ρούχα οι Έλληνες!

Από το 2005 πέφτει ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ κατά 17% η αγοραστική κίνηση!

Σε μπάλωμα στα παλιά ρούχα και «ανασκαφές» στη ντουλάπα για ενδύματα που στους καιρούς των παχέων αγελάδων είχαν μπει στη ναφθαλίνη έχουν επιδοθεί οι Έλληνες, οι οποίοι πολύ πριν ξεκινήσει η κρίση είχαν μειώσει τις αγορές νέων ρούχων, μια τάση που γιγαντώνεται όσο βαθαίνει η ύφεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Hellastat, η κατανάλωση ειδών ένδυσης όπως προκύπτει είναι εξαιρετικά μειωμένη. Χαρακτηριστικά, από το 2005 μέχρι και το 2011 οι πωλήσεις ��ούχων υποχωρούν κατά 15.6% το χρόνο, ενώ το 2011 η πτώση έφθασε το 25,4%! Αυτό σημαίνει ότι επί 7 συναπτά έτη ο κλάδος σημειώνει κατά μέσο όρο μείωση 17% το χρόνο!

Ελαφρώς καλύτερα δείχνουν τα πράγματα για το 2012 όπου για τους 8 πρώτους μήνες η μείωση δείχνει «μόλις» 12,4%.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος (ΣΕΠΕΕ), ο συνολικός κύκλος εργασιών 169 εταιρειών-μελών του υποχώρησε το 2011 κατά 10,1%, στα 737,1 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ένας σημαντικός αριθμός εταιρειών έχει βάλει «λουκέτο» χωρίς να υπάρχουν προοπτικές για αντιστροφή της τάσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top