Δεδομένο θεωρείται το «κούρεμα» από το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου!

Αλλά σε συνδυασμό με άλλα σενάρια για αξιοποίηση κεφαλαίων

Δεδομένο θεωρείται το «κούρεμα» στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Λευκωσία. Παρά την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, ανάμεσα στις οποίες η τιτλοποίηση των ενεργειακών αποθεμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ ή ο δανεισμός από τη Ρωσία, τα συγκεκριμένα σενάρια δεν φαίνεται να είναι άμεσα εφαρμόσιμα, ενώ και η ακριβής στάση της Μόσχας, παρά την εκδήλωση καλής πρόθεσης, δεν έχει αποσαφηνισθεί απόλυτα.

Αποθαρρυντική ένδειξη για κάποια θετική είδηση από τη Μόσχα είναι και το γεγονός ότι δεν έχει κανονιστεί μέχρι στιγμής συνάντηση του ΥΠΟΙΚ της Κύπρου Μιχάλη Σαρρή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός της Κύπρου Sigmalive, εντός του Υπουργικού Συμβουλίου συζητείται «κούρεμα», όχι στην αρχική του μορφή αλλά σε συνδυασμό με αλλά σενάρια, ώστε να εξασφαλιστεί μεγάλο ποσό από εσωτερικούς πόρους. Το πιθανότερο σενάριο συνβιβασμού με το Eurogroup είναι το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, σε διαφορετικό ποσοστό ίσως σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόταση. Εναντίον κάθε λύσης «κουρέματος» τάσσεται το ΑΚΕΛ, ενώ συνέρχεται η ΕΔΕΚ προκειμένου να αποφασίσει τη στάση της μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Χαρακτηριστικό της έντασης που επικρατεί στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, είναι ότι ζητήθηκε από τα ΜΜΕ, διεθνή και κυπριακά, να αποχωρήσουν από τον χώρο! Γεγονός που δεν έγινε αποδεκτό από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι και παρέμειναν εκεί.

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top