Χατζηδάκης: Στόχος οι εξαγωγές να φτάσουν το 16% του ΑΕΠ έως το 2015

Παρουσίασε τη διαδικτυακή πύλη Exportgate

Στόχος είναι οι εξαγωγές να φτάσουν το 16% του ΑΕΠ έως το 2015. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης στο πλαίσιο ομιλίας του κατά την παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης Exportgate.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το 2012 ήταν μία χρονιά ρεκόρ για τις εξαγωγές οι οποίες έφτασαν τα 24 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 12% του ΑΕΠ.

Η απουσία της εσωτερικής αγοράς έπαιξε ρόλο και είναι σίγουρο ότι μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, πρόσθεσε ο υπουργός. Ο ίδιος ανέλυσε τη στρατηγική του υπουργείο Ανάπτυξης η οποία βασίζεται σε τρεις άξονες. Την απλοποίηση των διαδικασιών, τη διεύρυνση της εξαγωγικής βάσης και την προώθηση των εξαγωγών με ενέργειες όπως το Exportgate.

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό πρόγραμμα της κάλυψης εγγυητικών των ελληνικών τραπεζών για το οποίο όπως είπε υπάρχει διαβεβαίωση της ΕΤΕπ ότι θα τεθεί σε εφαρμογή ως τέλη Απριλίου και θα αφορά ανακυκλούμενες πιστώσεις 500 εκατ. ευρώ.

​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top