Άσμουσεν: Οι τράπεζες στην Κύπρο δεν είναι βιώσιμες!

Συνέντευξη στην εφημερίδα Die Zeit

Άσμουσεν: Οι τράπεζες στην Κύπρο δεν είναι βιώσιμες!

«Βροχή» πέφτουν τα αρνητικά νέα για το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου! Μετά τις σπόντες-προειδοποιήσεις Μέρκελ και Σόιμπλε και το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιοργκ Ασμουσεν δηλώνει πως οι τράπεζες στην Κύπρο δεν είναι βιώσιμες και πως εάν δεν ανακεφαλαιοποιηθούν σύντομα η ΕΚΤ δεν μπορεί να τους παρέχει ρευστότητα.

«Δεν απειλούμε να κόψουμε την παροχή ρευστότητας, αλλά απλώς επισημαίνουμε το γεγονός ότι μπορούμε να παρέχουμε εκτάκτως ρευστότητα μόνο σε βιώσιμες τράπεζες και η βιωσιμότητα των κυπριακών τραπεζών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή εάν δεν συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα βοήθειας σύντομα, το οποίο να επιτρέπει μία ταχεία ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα», δήλωσε ο Ασμουσεν στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, σε συνέντευξη που έδωσε το απόγευμα της Τρίτης.

Στην ίδια συνέντευξη φέρεται να έχει δηλώσει ότι καμία άλλη χώρα στην Ευρωζώνη δεν αντιμετωπίζει μία τόσο δεινή κρίση στον τραπεζικό της κλάδο, ώστε να είναι συγκρίσιμη με την Κύπρο.

Υπενθυμίζουμε πως χτες μετά την απόρριψη του «κουρέματος» των καταθέσεων στην Κυπριακή Βουλή, η ΕΚΤ είχε ανακοινώσει ότι θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα εντός των ήδη συμφωνηθέντων όρων.

Βίντεο ΑLPHA

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top