Κύπριοι μόνοι ψάχνουν το “Plan B” εντός, εκτός και επί της Ρωσίας!

Η νέα πρόταση της τρόικας και οι πυρετώδεις διαπραγματεύσεις στη Μόσχα

Κύπριοι μόνοι ψάχνουν το “Plan B” εντός, εκτός και επί της Ρωσίας!

Έληξε γύρω στις 14.30 η συνάντηση του κλιμακίου της Τρόικας με αξιωματούχους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 13.00 στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. Μετά το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις ούτε από τους τροικανούς, ούτε από τους Βουλευτές, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης έφυγε πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση γύρω στις 14.00.

Δύο επιλογές φαίνεται να συζητούνται για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας και την εξεύρεση των 5,8 δις που χρειάζονται οι τράπεζες. Η μία αφορά νομοσχέδια για δημιουργία κακής τράπεζας και αποτροπή εκροής καταθέσεων και η άλλη αφορά τη δημιουργία κρατικής εταιρείας με 10ετή ομόλογα, τα έσοδα της οποίας θα προέρχονται από το Φ.Α και κρατική περιουσία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ούτε η μία, ούτε η άλλη πρόταση έγινε δεκτή από τους εκπροσώπους των δανειστών και πως το υψηλόβαθμο κλι��άκιο της τρόικας, του οποίου είναι επικεφαλής η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βερκουλέσκου, έχει νέα πρόταση, μετά την καταψήφιση, χθες από τη Βουλή, του νομοσχεδίου για «κούρεμα» των καταθέσεων

Μιχάλης Σαρρής: «Εγινε μια καλή αρχή» στη Μόσχα

Την ίδια στιγμή, στην Μόσχα ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής έχει απανωτες συναντήσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη της κυβέρνησης Πούτιν.

«Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα για το ρωσικό δάνειο. Είχαμε μια πολύ ειλικρινή συζήτηση, επισημάναμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση», είπε, ο κος Μιχάλης Σαρρής μετά τη συνάντηση που είχε με τον ρώσο ομόλογο του Αντόν Σιλουάνοφ.

«Θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες προκειμένου να βρούμε μια λύση, με την οποία ελπίζουμε να τύχουμε κάποιας στήριξης. Είμαστε ευτυχείς που έγινε μια καλή αρχή», πρόσθεσε ο κος Μιχάλης Σαρρής, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr.

Η Κύπρος έχει ζητήσει από τη Ρωσία πενταετή παράταση του υφιστάμενου δανείου των 2,5 δισ. ευρώ που λήγει το 2016 καθώς και μείωση του επιτοκίου που βρίσκεται στο 4,5%.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top