Να και ένα ευχάριστο κούρεμα: Εξετάζεται μείωση συντελεστών στο χαράτσι!

Υποεκτιμήθηκαν τα έσοδα του τέλους: Θα υπερβούν τελικά τα 3 δισ. ε��ρώ!

Σενάρια μείωσης του τέλους ακινήτων μελετά η κυβέρνηση υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα καταβληθεί κανονικά το σύνολο των υπολοίπων φόρων που βαρύνουν την ακίνητη περιουσία.

Πέραν της μείωσης των συντελεστών που διαμορφώνουν το τέλος ακινήτων, το οποίο και το 2013 θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ εξετάζεται και η μείωση των αντικειμενικών αξιών που και αυτές επηρεάζουν το ύψος του τέλους προκειμένου να μειωθεί η επιβάρυνση των ιδιοκτητών.

Η δυνατότητα μείωσης του ΕΤΗΔΕ προκύπτει από το γεγονός ότι έχουν υποεκτιμηθεί οι αποδόσεις των φόρων που επιβλήθηκαν στα ακίνητα. Έτσι εκτιμάται τώρα ότι τα έσοδα από τα ακίνητα θα υπερβούν τα 3 δισ. ευρώ που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται πως η τρόικα ζήτησε τη διατήρηση του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων λόγω της αδυναμίας του οικονομικού επιτελείου να παρουσιάσει έναν αξιόπιστο ��ύστημα εφαρμογής και κυρίως είσπραξης του ενιαίου φόρου ακινήτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top