Πουλά ομόλογα της Ευρωζώνης λόγω Κύπρου, η PIMCO

Στρέφεται προς Αυστραλία, Καναδά, Ελβετία

Μειώνει τις θέσεις της στα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης η PIMCO, η εταιρ��ία που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο fund ομολόγων στον κόσμο, έπειτα από το σχέδιο για “κούρεμα” των κυπριακών καταθέσεων. Παράλληλα, επανεξετάζει τις εκτιμήσεις της για το πότε θα έρθει η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη.

Το σχέδιο για την Κύπρο “υπονοεί ότι ο δρόμος για την Ευρώπη θα έχει περισσότερα σκαμπανεβάσματα”, είπε ο Saumil Parikh, μέλος της επενδυτικής επιτροπής της PIMCO, στο Reuters.

Μειώσαμε τις θέσεις μας στην Ευρώπη στις τελευταία 24 ώρες, γιατί είναι λογικό να το αντιμετωπίζουμε αυτό όχι ως ένα απλό λάθος πολιτικής, αλλά και σαν μια αναγνώριση ότι το ευρώ είναι κάθε άλλο παρά ένα τέλειο νόμισμα συναλλαγματικών αποθεματικών”, πρόσθεσε.

Επιπλέον, τόνισε ότι η επιβολή εισφοράς στις καταθέσεις αποτελεί ένα μέτρο πολύ διαφορετικό από τα όσα εφαρμόζονται από άλλα νομίσματα συναλλαγματικών αποθεματικών.

Ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα στηρίζεται στην εμπιστοσύνη και στην πεποίθηση πως όταν βάλεις τα χρήματά σου σε μία τράπεζα, ως κατάθεση, είναι απολύτως απαλλαγμένα από το ρίσκο. Επομένως, αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις για τους ξένους που επενδύουν στην Ευρώπη”, είπε.

“Οι επενδυτές πρέπει να αλλάξουν ή να προσαρμόσουν την άποψή τους, σχετικά με το ποιο θεωρείται ένα κανονικό risk premium για τις ευρωπαϊκές επενδύσεις, σε αντίθεση με τις αμερικανικές, τις ιαπωνικές ή τις βρετανικές επενδύσεις”.

Ο διαχειριστής προσθέτει ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο ενισχύσουν την ελκυστικότητα των “πολύ λίγων καθαρών ΑΑΑ χωρών” που έχουν απομείνει, ως ασφαλή καταφύγια. Τέτοιες είναι η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ελβετία και η Σιγκαπούρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top