Γιούνκερ: «οι Κύπριοι μικροκαταθέτες δεν φταίνε σε τίποτα»!

Κριτική στην απόφαση του Eurogroup από τον πρώην επικεφαλής του

Γιούνκερ:  «οι Κύπριοι μικροκαταθέτες δεν φταίνε σε τίποτα»!
«Οι Κύπριοι μικροκαταθέτες δεν φταίνε σε τίποτε για την ��ατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα τους» δήλωσε σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ, ο μέχρι πριν λίγους μήνες επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο Γιούνκερ δεν δίστασε μάλιστα να ασκήσει ευθέως κριτική στο Eurogroup, αναφέροντας ότι δεν κατανοεί τη στάση του και ότι ο ίδιος περίμενε πως θα προστάτευε τους μικροκαταθέτες.

Στη συνέντευξή του δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θεωρεί κατανοητή την ανησυχία των υπολοίπων στην Ευρωζώνη πως οι καταθέσεις μπορεί να μην είναι πλέον ασφαλείς.

Διευκρίνισε πάντως ότι η εγγύηση των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ ισχύει για την περίπτωση που χρεοκοπήσει μια τράπεζα, αλλά ότι στην περίπτωση της Κύπρου δεν υπάρχει χρεοκοπία κάποιας τράπεζας.

Για τη λύση της απομείωσης της ονομαστικής αξίας του χρέους στην Κύπρο, όπως έγινε με την Ελλάδα, υποστήριξε ότι αν είχε γίνει αυτό οι εταίροι θα είχαν παραβεί τις δεσμεύσεις τους, επειδή όταν αποφασίστηκε το «κούρεμα» για την Ελλάδα, είχαν συμφωνήσει ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί σε άλλη περίπτωση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top