«Να κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι» η τακτική του Σόιμπλε για την Κύπρο !

"Η Κυπριακή κυβέρνηση θα αποφασίσει για τις όποιες αλλαγές στο πακέτο"

Αφού έριξε ευθύνες όλες τις ευθύνες για το «κούρεμα» των Κυπριακών καταθέσεων στην κυπριακή πλευρά, την Κομισιόν και την ΕΚΤ, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Β.Σόιμπλε είπε να ελαφρύνει λίγο το κλίμα, ξεκαθαρίζοντας πως η ίδια η κυπριακή κυβέρνηση θα αποφασίσει τις όποιες αλλαγές στο πρόγραμμα διάσωσης!

«Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Κύπρο είναι πολύ δύσκολη. Πρέπει κανείς να το καταλάβει και να το σεβαστεί. Ας περιμένουμε τώρα για τις αποφάσεις της Κύπρου», είπε ο κ. Σόιμπλε.

Ερωτώμενος για το εάν θα δεχόταν αλλαγές στο πρόγραμμα, ο «τσάρος» της Γερμανικής οικονομίας ανέφερε ότι «η απόφαση σχετικά με τις λεπτομέρειες είναι θέμα της κυπριακής κυβέρνησης».

Στο αντίστοιχο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Γιοργκ Άσμουσεν, ο οποίος είπε πως «εναπόκειται στην κυπριακή κυβέρνηση και μόνον να αποφασίσει εάν θέλει να τροποποιήσει ��η δομή της συνεισφοράς από τον τραπεζικό τομέα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top