Αλλάζουν οι όροι καθορισμού του κατώτατου μισθού!

Διαβάστε τι περιλαμβάνει το σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας

Αλλάζουν οι όροι καθορισμού του κατώτατου μισθού!

Αλλάζουν από το 2017, οι όροι υπολογισμού του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου, σύμφωνα με σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.

ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ:

Από μια σειρά παραμέτρων, όπως: To επίπεδο φτώχειας, το επίπεδο της ανεργίας στη χώρα και στον κλάδο, η ανταγωνιστικότητα και η παραγωγικότητα στον κλάδο και στην χώρα.

  • Για τους νέους έως 24 ετών, θα υπάρχουν ειδικά κλιμάκια.
  • Για τους μεν υπαλλήλους θα υπάρχουν δύο κλιμάκια, για όσους είναι κάτω από 18 ετών και όσους είναι ως 21 ετών με προϋπηρεσία 3 ετών.
  • Για τους εργατοτεχνίτες, θα υπάρχουν τρία κλιμάκια: για όσους είναι ως 18 ετών, για όσους είναι ως 21 ετών με τριών ετών προϋπηρεσία και όσους είναι ως 24 ετών με έξι έτη προϋπηρεσίας.

Στον καθορισμό του κατώτατου μισθού, σημαντικός θα είναι ο ρόλος ενός πενταμελούς συμβουλίου, που θα προτείνεται από τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών και θα εγκρίνεται από τη Βουλή ή ένα πρόσωπο κύρους που θα προτείνε��αι από το υπουργείο με την έγκριση της Βουλής, με σκοπό ν΄αντικαταστήσει τις διμερείς διαπραγματεύσεις εργοδοτών και ΓΣΕΕ.

Μάλιστα, ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε δήλωση του, σημείωσε πως το νέο σύστημα είναι ένα «σύγχρονο θεσμικό εργαλείο», ενώ ξεκαθάρισε πως έως και το 2017 που θα ισχύσει, ο κατώτατος μισθός ΔΕΝ θ΄αλλάξει.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top