«Ευάλωτη» χαρακτηρίζει την Ε.Ε. το ΔΝΤ για τις χρηματοοικονομικές της αδυναμίες

Ζητά να ενισχυθεί ο μηχανισμός επιτήρησης των τραπεζών

«Ευάλωτη» χαρακτηρίζει την Ε.Ε. το ΔΝΤ για τις  χρηματοοικονομικές της αδυναμίες
«Ευάλωτη» χαρακτηρίζει την Ε.Ε. το ΔΝΤ σχετικά με ο χρηματοοικονομικό της σύστημα και ζητά να εντείνει τις προσπάθειες για την σταθεροποίησή του, όπως και να θέσει σε εφαρμογή έναν ενιαίο μηχανισμό επιτήρησης των τραπεζών.

«Έχουν γίνει πολλά για την αντιμετώπιση της πρόσφατης χρηματοοικονομικής κρίσης στην Ευρώπη αλλά παραμένουν αδυναμίες και απαιτούνται επαυξημένες προσπάθειες σε πολλ��ύς τομείς» επισημαίνει το ΔΝΤ.

Υποστηρίζει επίσης ότι προτεραιότητα για τους 27 είναι η εφαρμογή μιας διαδικασίας εναρμόνισης των μηχανισμών εποπτείας των τραπεζών στα κράτη - μέλη της ΕΕ μέσω της δημιουργίας ενός ενιαίου μηχανισμού εποπτείας των τραπεζών και της προώθησης της τραπεζικής ένωσης.

Η τραπεζική ένωση στην Ευρωζώνη, στην οποία όμως θα μπορούν να συμμετέχουν και άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου 2014.

Κατά το ΔΝΤ η κρίση έχει δείξει ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο έχουν επιπλοκές για το σύνολο της ΕΕ και είναι απαραίτητο ένα ενιαίο πλαίσιο χειρισμού κρίσεων.

​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top