Άλλο εμείς & άλλο οι κοινοί θνητοί: Εξαίρεση από τις περικοπές ζήτησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού!

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση τους – «Τσεκούρι» 50% στο μισθό τους!

Κατά 50% θα περικοπεί η αποζημίωση και των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε χωρίς δεύτερη κουβέντα την προσπάθεια που έγινε εκ μέρους τους για να εξαιρεθούν από το μέτρο το οποίο καταλαμβάνει όλα τα μέλη συλλογικών οργάνων διοίκησης των ΝΠΔΔ.

Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία ζητούσε να ανακληθεί η πράξη του αρμόδιου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία δεν εγκρίθηκε η καταβολή στα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού ποσού 6.812 ευρώ, ως αποζημίωση για τη συμμετοχή τους τον Απρίλιο του 2011 σε συνεδριάσεις της Ολομέλειας.

Οι αιτιάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού πως είναι ανεξάρτητη αρχή και έχει ιδιαίτερο νομικό και πραγματικό καθεστώς με διαφορετική λειτουργία από τα ΝΠΔΔ απορρίφθηκαν αφού κατά τους δικαστές η Επιτροπή Ανταγωνισμού συνιστά ΝΠΔΔ. Κι αυτό παρά το μη ρητό χαρακτηρισμό της από το νόμο, αφού διαθέτει νομική υπόσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top