Ντάισελμπλουμ: «Προς το συμφέρον της ευρωζώνης και της Κύπρου να βρεθεί λύση»

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας

Ντάισελμπλουμ: «Προς το συμφέρον της ευρωζώνης και της Κύπρου να βρεθεί λύση»
«Θα κάνουμε αποτίμηση της κατάστασης στην Κύπρο, θα ακούσουμε την αξιολόγηση της Τρόικα και στη συνέχεια θα συζητήσουμε προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία και θα δούμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε». Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες (στις 18:30 ώρα Ελλάδας), για το πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου.

Κληθείς να σχολιάσει πόσα χρήματα απαιτούνται για το κυπριακό πρόγραμμα, απάντησε ότι δεν γνωρίζει καθώς όπως επισήμανε πρέπει πρώτα να ακούσει αυτά που θα πουν οι θεσμοί που συμμετέχουν στην Τρόικα.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι έχει δύο στόχους: τη σταθερότητα της ευρωζώνης και την επαναφορά της Κύπρου σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης. "Δεν είμαστε ευτυχείς που η Κύπρος χρειάζεται βοήθεια, αλλά περισσότερο δεν είναι ευτυχής η ίδια η Κύπρος. Είναι προς το συμφέρον της ευρωζώνης και της Κύπρου να βρεθεί λύση. Ελπίζουμε ότι θα βρούμε μια καλή λύση" , είπε χαρακτηριστικά.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι στόχος είναι μια λύση που θα είναι διαρκής και βιώσιμη.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικ��νομικών Φρανς Βίκερς τόνισε ότι " θα γίνει αποτίμηση σήμερα (. . .) γνωρίζετε τις θέσεις της Ολλανδίας".

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης που προετοιμάζει τις εργασίες της Ευρωομάδας. Η Ομάδα Εργασίας εξετάζει από τεχνοκρατικής πλευράς όλα τα ανοικτά θέματα για τη στήριξη της Κύπρου, με ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σειρά διαβουλεύσεων της κυπριακής αντιπροσωπείας και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με Κοινοτικούς αξιωματούχους και Ευρωπαίους εταίρους με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top