Γ.Μαυραγάνης: Πήραμε ψίχουλα από τους μεγαλοοφειλέτες

Απάντηση σε ερώτηση του Οδ. Βουδούρη

​Πολύ χαμηλό ήταν, όπως αναγνώρισε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων οφειλών που εισπράχθηκε μετά από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από την «Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης» του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδια για την επιδίωξη είσπραξης των χρεών των 1.500 μεγαλύτερων οφειλετών.

«Είναι γεγονός ότι τα αποτελέσματα της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης για την περίοδο 01.05.2012 έως 31.08.2012 ήταν ο έλεγχο�� 459 υποθέσεων με μεγάλη συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή και εξ αυτής εισπράχθηκε πολύ χαμηλό ποσοστό», έγγραφό του υφυπουργού Οικονομικών που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό το πολύ χαμηλό ποσοστό είσπραξης οφείλεται κυρίως στο ότι:

- 170 υποθέσεις από τις 459 αφορούν πτωχές επιχειρήσεις.

- Το 47% της όλης οφειλής αντιστοιχεί σε παραβάσεις ΚΒΣ (πλαστά- εικονικά) κυρίως με παρένθετα και υποκρυπτόμενα πρόσωπα.

- Δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία στην κατοχή των υπευθύνων και συνυπεύθυνων σύμφωνα με τον έλεγχο που διενήργησε η Υπηρεσία αυτή στις ανωτέρω υποθέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top