Νέο reality! Το «Big ΣΔΟΕ» ξεκινά από την ερχόμενη Τρίτη!

10 ράμπο θα κάνουν φύλλο και φτερό τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς!

Νέο reality! Το «Big ΣΔΟΕ» ξεκινά από την ερχόμενη Τρίτη!

​Από κόσκινο θα «περνούν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων δέκα εξειδικευμένοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, προκειμένου να καταγράφουν και να παρατηρούν τις κινήσεις των κεφαλαίων.

Από την ερχόμενη Τρίτη, οι δέκα «Ράμπο» του ΣΔΟΕ θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν και να διασταυρώνουν φορολογικά στοιχεία και δηλώσεις σε κάθε τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται σε 53 πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, προκειμένου να εντοπίζονται πιο εύκολα οι φορολογικές παραβάσεις.

Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, θα μπορούν μάλιστα να κάνουν άρση του τραπεζικού απορρήτου των ελεγχόμενων προσώπων χωρίς να απαιτείται η έκδοση της σχετικής εισαγγελικής διάταξης προκειμένου να ερευνήσουν φορολογικές παραβάσεις.

Στο ΣΔΟΕ υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για αυτή την εξέλιξη, με κορυφαίο στέλεχος να επισημαίνει ότι οι πρώτοι 2.062 ελεγκτικοί στόχοι δεν είναι άλλοι από όσους περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Στελέχη της υπηρεσίας, εκτιμούν ότι έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν διασταυρωθεί οι καταθέσεις και οι φορολογικές δηλώσεις των συγγενών του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δίνοντας πλέον τις πρώτες σαφείς απαντήσεις για το αν τίθεται ζήτημα φοροδιαφυγής και κρυμμένου χρήματος.

Παράλληλα, όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, το ΣΔΟΕ θα κάνει «φύλλο και φτερό» τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία δήμαρχων, περιφερειαρχών και πρώην νομαρχών της τελευταίας δεκαετίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top