Η ανεργία των νέων «ζάλισε» τη Σύνοδο Κορυφής

Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση

Η ανεργία των νέων «ζάλισε» τη Σύνοδο Κορυφής

Πρώτη ανάρτηση: 15/03/2013 00:17

Τις σωστές αποφάσεις για να καταπολεμηθεί η ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους, συζήτησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι μετά τη λήξη των εργασιών.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρομπέι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «η ανάπτυξη και η εργασία δεν είναι πράγματα που μπορούν οι κυβερνήσεις να αγοράσουν» και για το λόγο αυτό χρειάζεται να βρεθεί η σωστή ισορροπία.

«Παρά τις ενδείξεις ότι τα χειρότερα της χρηματοοικονομικής κρίσης βρίσκονται πλέον πίσω μας… υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε για να αποκαταστήσουμε τις προοπτικές ανάπτυξης, να αναζωογονήσουμε τις οικονομίες μας, να θεραπεύσουμε τα τραπεζικά μας συστήματα, να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας και να βελτιώσουμε την πρόνοια στην περιοχή μας», επισήμανε ο πρόεδρος της Ε.Ε., επισημαίνοντας την ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ανέφερε πως η Ε.Ε. θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον δικό της ρόλο στην ενίσχυση των θέσεων εργασίας και της ανάπτυξης, ωστόσο, η κάθε χώρα ξεχωριστά φέρει το δικό της μερίδιο ευθύνης για τη δουλειά που πρέπει να γίνει.

Σήμα κινδύνου για την ανεργία εξέπεμψε ο Αντώνης Σαμαράς, που, όπως έγραψε νωρίτερα το star.gr, είπε προσερχόμενος στη Σύνοδο: «η Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία, την υψηλότερη στην Ευρώπη και στην ιστορία».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top