Ψωμί κάθε μέρα; Τι να την κάνεις τέτοια… πολυτέλεια;

Έκοψαν το ψωμί 2 στους 10 Έλληνες, μείωσαν την κατανάλωσή του 3 στους 10

Ούτε τα είδη βασικής ανάγκης δεν έχουν ξεφύγει από τη «λαίλαπα» των περικοπών που πλήττει κάθε νοικοκυριό.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας της MARC για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, 2 στους 10 καταναλωτές σταμάτησαν εντελώς να αγοράζουν ψωμί, ενώ σε σχέση με 1-2 χρόνια πριν το 26,1% των νοικοκυριών δηλώνει ότι σήμερα καταναλώνει λιγότερο ψωμί. Η πλειοψηφία, βέβαια, (66%) παραμένει στα ίδια επίπεδα κατανάλωσης, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό που δηλώνει ότι καταναλώνει περισσότερο ψωμί από παλιά.

Οι βασικοί λόγοι πτώσης στην κατανάλωση είναι η μείωση των μελών της οικογένειας (37,1%) και η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών (36,7%), αλλά και το οικονομικό ζήτημα, καθώς ο αριθμός εκείνων που δήλωναν ότι η τιμή αποτελεί αποτρε��τικό παράγοντα είναι διπλάσιος σε σύγκριση με δύο χρόνια πριν.

Όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία κατανάλωσης, 8 στα 10 νοικοκυριά (81,2%) δήλωσαν ότι καταναλώνουν μισό κιλό ψωμί την ημέρα, το 15,7% ένα κιλό, το 2,2% ενάμιση κιλό και το 0,9% δύο κιλά και άνω.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, ένα σημαντικό κομμάτι των καταναλωτών (37,1%) πιστεύει ότι η τιμή του ψωμιού στην Ελλάδα είναι ακριβότερη σε σχέση με τις τιμές του ψωμιού στις άλλες ευρωπαϊκέ�� χώρες. Οι επίσημες στατιστικές συγκρίσεις και τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Αρτοποιών αποδεικνύουν, όμως, το αντίθετο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top