Κομισιόν: «Ναι» στη δόση του Μαρτίου και… χωρίς τρόικα!

Εν αναμονή του «πράσινου φωτός» για τα δύο προαπαιτούμενα που είναι σε εκκρεμότητα

Η επόμενη δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου για την Ελλάδα μπορεί να εκταμιευθεί χωρίς να υπάρξει αποστολή της τρόικας στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο΄ Κόνορ.

Όπως υπογράμμισε οι ελληνικές αρχές εργάζονται για την ικανοποίηση των δύο προαπαιτουμένων που έχουν τεθεί και ανέφερε πως όταν η τρόικα κρίνει ότι αυτά έχουν ικανοποιηθεί τότε εναπόκειται στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης να αποφασίσει την εκταμίευση.

Σημειώνεται πως τα δυο διαρθρωτικά ορόσημα του Μαρτίου είναι οι τιμές των φαρμάκων -θέμα το οποίο σύμφωνα με αρμόδια στελέχη δεν εκτιμάται ότι αποτελεί πρόβλημα- και το κρίσιμο ζήτημα για τα οργανογράμματα του δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι η δόση των 2,8 δισ. ευρώ είναι το τελευταίο "κομμάτι" του μεγάλου πακέτου που εγκρίθηκε τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Για να δοθεί το «πράσινο φως» εκταμίευσής του πρέπει να αποφανθεί θετικά το EuroWorkingGroup σε συνεδρίασή του (η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του EWG είναι για τις αρχές Απριλίου).

Επίσης, ο Σιμόν Ο΄Κόνορ αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις τονίζοντας πως αυτές που έχουν συντελεστεί στην Ελλάδα έχουν υπερβεί τα προσδοκώμενα, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ήδη βλέπουμε σημαντικά και σταθερά αποτελέσματα.

Ερωτηθείς τέλος σχετικά με την αποχώρηση της τρόικας τόνισε ότι «δεν είναι δραματικό να διακοπεί η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα», ενώ όσον αφορά την αξιολόγηση του προγράμματος ανέφερε: «συνολικά το μήνυμα είναι θετικό, αλλά υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να γίνει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top