Ρίχνει 6 δισ. ευρώ στη μάχη κατά της ανεργίας η ΕΕ

Στοχευμένα προγράμματα για τη μείωση της ανεργίας των νέων

Ρίχνει 6 δισ. ευρώ στη μάχη κατά της ανεργίας η ΕΕ
Συνολικά 6 δισ. ευρώ θα διατεθούν την περίοδο 2014-20 σε στοχευμένα προγράμματα με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, όπως αποφασίστηκε στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε κανόνες για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.
Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 7ης-8ης Φεβρουαρίου 2013 και διαθέτει προϋπολογισμό ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2014-20.
Η πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων αναμένεται να ενισχύσει ιδιαίτερα όσους βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης στις περιοχές της Ένωσης στις οποίες το ποσοστό ανεργίας των νέων υπερέβαινε, το 2012, το 25%.
Τα κράτη μέλη θα πρέπει να θεσπίσουν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι νέοι ηλικίας έως 25 ετών λαμβάνουν καλής ποιότητας προσφορά απασχόλησης, συνεχή εκπαίδευση, μαθητεία ή πρακτική άσκηση εντός τεσσάρων μηνών από το τέλος της σχολικής τους ζωής ή από τη στιγμή που μένουν άνεργοι.
Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, 3 δισ. ευρώ θα προέλθουν από μια ειδική γραμμή του προϋπολογισμού, με τίτλο «απασχόληση των νέων», και το ποσό αυτό θα συμπληρωθεί με τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ επιπλέον από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο του 2013 το ποσοστό της ανεργίας των νέων στην ΕΕ (23,6%) ήταν υπερδιπλάσιο από το ποσοστό ανεργίας των ενηλίκων.
Υπάρχουν σήμερα 7,5 εκατομμύρια νέοι Ευρωπαίοι (ηλικίας 15-24 ετών) που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης στην ΕΕ.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top