ΤΡΟΙΚΑ: Μπράβο guys, αλλά μην ξεχνάτε… we' ll be back !!!

Δείτε την λιτή...ανακοίνωση των πιστωτών!

Λίγη ώρα πριν αποχωρήσει από την Ελλάδα για να επιστρέψει δριμύτερη τον Απρίλιο, η τρόικα μας αφήνει για ενθύμιο μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ναι μεν ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, αλλά κάποια θέματα παραμένουν εκκρεμή!!! Ότι δηλαδή, δήλωσε και ο έλληνας υπουργός οικονομικών Γ.Στουρνάρας μετά την ολοκλήρωση της χθεσινοβραδινής συνάντησης, πως επιτεύχθηκε «πολύ σημαντική πρόοδος», αν και παραμένουν σημαντικά θέματα ανοιχτά «τα οποία θα ολοκληρωθούν όταν επιστρέψει η αποστολή σύντομα».

Και για να μην ξεχνιόμαστε, στην ίδια ανακοίνωση οι εκπρόσωποι των πιστωτών μας υπενθυμίζουν ότι σύντομα (αρχές Απριλίου) θα είναι και πάλι κοντά μας για να συνεχίζουν το έργο τους και τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση .

Η κοινή δήλωση των πιστωτών

Κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συζήτησαν κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες, με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα ζητήματα σχετικά με την επανεξέταση του οικονομικού προγ��άμματος για την Ελλάδα. Σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, αλλά κάποια θέματα παραμένουν εκκρεμή. Δεδομένου ότι θα απαιτηθούν πρόσθετες, τεχνικής φύσεως, εργασίες για τον διακανονισμό των εν λόγω θεμάτων, τα κλιμάκια θα διακόψουν για σύντομο χρονικό διάστημα την επίσκεψή τους, ώστε εν τω μεταξύ να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες. Προγραμματίζουν δε να επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου για να συνεχίσουν το έργο τους.

Μαύροι καπνοί στο Μαξίμου!

Υπενθυμίζουμε ότι στη χθεσινοβραδυνή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας στο Μέγαρο Μαξίμου βγήκε μαύρος καπνός, αφού δεν υπήρξε τελική συμφωνία στα εκκρεμή ζητήματα (απολύσεις, χαράτσι, κινητικότητα).

Το μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών σημειώθηκε στο ζήτημα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων ενώ η τρόικα επέμεινε για την καταβολή του ενιαίου τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Αντιθέτως επί της ουσίας έχει επέλθει συμφωνία για την ρύθμιση των χρεών προς τις εφορίες και τα Ταμεία αλλά σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αποφασίστηκε όλα τα θέματα να κλείσουν ως πακέτο στην επόμενη έλευση των επικεφαλής της τρόικας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top